22.05.2014

Cronicile Kefaloniene - ep.9: Excursia in Zakynthos(II)

     Bine v-am regasit! Dupa cum sper ca ati aflat din capitolul anterior incursiunea pe insula Zakynthos continua. Dupa ce am ramas profund impresionati de panorama plajei Naufragiatului si ne-am aventurat prin Pesterile Albastre, seara ne gaseste in orasul Zante. Forfota mare pe strazi in asteptarea paradei organizate cu ocazie celebrarii Sfantului Dionysos, ocrotitorul insulei.


     Toti cu mic cu mare, batrani si tineri, femei si barbati, pe strazi sau la balcoane sarbatoresc. In fata unei biserici alai mare de preoti care escorteaza o caseta de sticla in care sunt asezate osemintele Sfantului. La iesirea acestora din lacasul sfant, undeva in port artificiile tasnesc catre cer de la bordul unei barci. Apoi precesiunea se scurge pe strazile orasului. Vine fanfara urmata de copii si apoi preoti si oameni varstnici, cu totii canta. Pe strazi sunt insirate ramuri de maslin si flori.





      Dupa ce urmarim parada, ne indreptam catre faleza. Toti grecii au iesit la plimbare cu familiile, restaurantele si terasele sunt pline ochi. O ambarcatiune care aduce cu cea din "Piratii din Caraibe" isi primeste calatorii la bord pentru a naviga in timpul noptii catre plaja Naufragiatului. Personalul este imbarcat in haine de pirat, frumoasa idee. Ne continuam promenada catre o piata langa apa unde de-o parte se afla hoteluri moderne iar de cealalta palmieri si o biserica veche.



      Seara se lasa treptat. Nu putem sa rezistam mult timp tentatiei de a cumpara inca o pyta gyros. Dupa o zi plina ne retragem la o cafenea linistita. Nu suntem decat noi si inca o familie la masa alaturata. O prajitura cu ciocolata si liniste , asta e tot ce imi doresc. Insula e foarte intunecata noaptea. Nu exista stalpi de iluminat decat in localitatile principale iar drumurile pot deveni periculoase. Ne intoarcem in Laganas cu gandul ca vom trece si printr-un club, doua insa oboseala acumulata peste zi isi spune cuvantul. In plus strazile sunt pline de liceeni englezi teribilisti iar la intrarea unui club tocmai sosesc pompierii sa stinga un mic incendiu iscat. Ne retragem la hotel unde adorm fara a baga de seama harmalaia de pe strazi.



     Dimineata luam micul dejun si pornim la drum. Trebuie sa prindem feribotul de la ora 9. Lasam Zakynthosul in urma noastra cu promisiunea de a reveni, data viitoare pentru o sedere prelungita. Ajunsi inapoi in Kefalonia, pornim catre pestera Drogarati. Nu atat de spectaculoasa ca Melissani insa diferita, Drogarati se afla in apropierea acesteia, o pestera plina cu stalactite si stalagmite. Temperatura scade cu peste 15 grade odata ce coboram. Suntem norocosi caci nu prindem un numar mare de turisti inauntru cu toate ca este weekend. Ne plimbam in voie pe aleile special amenajate.





     La iesire, un pui de pisica ne astepta speriat. A urmat o sesiune de relaxare la terasa de peste drum de pestera unde exista o piscina, un restaurant si un magazin de suveniruri. Pe drumul de intoarcere ne delectam privirile cu panorama portului Argostoli si a imprejurimilor. Ajunsi in port decidem sa vizitam mausoleum pe care pana atunci il zarisem mereu doar de pe feribot in drumul catre Lixouri.


  

  

  

       In plimbarea noastra trecem si pe la un monument ridicat in cinstea soldatilor italieni cazuti in cel de-al doilea razboi mondial. La intoarcere zabovim la o taverna asezata langa malul marii, in apropierea mausoleumului, si savuram salata greceasca, calamari si caracatita prajita. Suntem plini de energie si gata sa ne intoarcem la hotel unde ne asteapta o seara mare: e timpul pentru "Dance Show". Echipa de animatie este pregatita sa treaca cu brio de aceasta seara in pasi de dans.




     In concluzie am avut parte de doua zile minunate in Zakynthos si Kefalonia. Pentru toti cei pasionati de Grecia, mare, soare si aventura, va recomand calduros sa faceti un tur al Lefkadei, Kefaloniei si Zakynthosului. Sunt atatea locuri frumoase si multe dintre ele deloc promovate, salbatice, insa care va vor opri rasuflarea.
     In episodul urmator va voi povesti despre o alta calatorie cu peripetii in Kefalonia si anume din Kounopetra pana in Skala si inapoi.

Va urma.
B.

P.S.: In jurul Kefaloniei gasesti plaje superbe si sate pitoresti, mai multe detalii AICI! Chiar daca pe insula nu exista transport in comun si in cazul in care bugetul e restrans, nu-ti face griji, intotdeauna exista cineva sa-ti intinda o mana de ajutor. Citeste AICI despre cum am ajuns din Kounopetra in Lefkada si inapoi cu autostopul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu