19.02.2013

Abia ce scapasem de Gangnam Style ,what now?!! Harlem Shake??!!

Cata lume cu mintea odihnita exista pe pamantul asta!!!!

Da, ma mir, si daca n-ai auzit de "The Harlem Shake" pana acum, tine-te bine ori o sa razi si-o sa vrei sa faci si tu ori o sa plangi pentru ca e o chestie care fie iti place, fie o urasti din toata inima.
It all began with this joint right here:
 

Atat de inspirati s-au simtit cinci australieni incat au pus-o si ei de-un video care a devenit taticul nebuniei ce a urmat.
 

Sursa baietilor este primul videoclip urcat pe net de vlogger-ul/comediantul Filthy Frank insa regulile "jocului" au fost instituite de ei. Astfel folosind tripuri si hopuri si ragetul unui leu ("Harlem Shake" - Baauer) au deschis cutia pandorei punand bazele unui "meme" care a ajuns viral pe Youtube luna aceasta. Treaba sta cam asa: in primele 15 secunde iei o mana de oameni care-si vad linistiti de treburile lor si doar unul mai rasarit, si neaparat cu o casca sau masca pe cap, calareste aerul fara sens; in urmatoarele secunde incepand din momentul cand , vorba aia, the beat drops, ii vezi pe toti in costume/ipostaze care mai de care mai ciudate miscandu-se ca si cum ar fi pauza de masa din cadrul conferintei spasmaticilor. Totul se sfarseste cu o imagine slow-mo' si ragetul unui leu.
 

Pe 10 februarie, rata de upload a videoclipurilor de tip "Harlem Shake" a ajuns la 4000 pe zi. Incepand cu 11 februarie, aproximativ 12.000 de versiuni ale meme-ului au fost incarcate pe YouTube, adunand peste 44 de milioane de vizualizari unice. Pe 15 februarie, aproximativ 40.000 de Harlem Shake-uri au fost uploadate in valoare totala de 175 milioane vizualizari. Ca urmare a popularitatii fenomenului, single-ul lui Baauer a ajuns pe locul intai 1 in iTunes US si locul 2 pe iTunes UK si Australia.



Succesul conceptului se datoreaza in mare parte discrepantei dintre prima parte a filmuletului si cea de-a 2a dar si faptului ca este scurt ca durata si poate fi usor de imitat.
Diferitele grupuri care s-au filmat facand Harlem Shake includ personalul de la Late Night cu Jimmy Fallon, un grup de soldati norvegieni, baschetbalistii de la Dallas Mavericks, precum si colegii prezentatorului CNN Anderson Cooper. Alti adepti ai nebuniei au fost echipa de inot a Universitatii din Georgia al carei video are peste 7,8 milioane de vizualizari, un grup de pensionari, prezentatorul Ryan Seacrest dar si cantareata Azelia Banks care a lansat o varianta a piesei lui Baauer cu versurile ei insa fara consimtamantul producatorului.



Nici romanasii nostri nu s-au lasat mai prejos. De la videoclipuri in sufragerie cu aspirator, banane si rochite pana la echipa de la radio 21 care pur si simplu nu s-a putut abtine.


Ce sa mai credem?! Ca majoritatea oamenilor sunt idioti sau ca societatea in care traim se vrea prea bine crescuta si intepata incat orice gest iesit din comun pentru distractie e catalogat imatur??!!
La sfarsitul zilei ultimul filmulet trage cel mai bine concluziile. (cel putin pentru mine) : )

13.02.2013

Azi citesti o carte, maine plantezi un copac - campania vALLuntar

Surfer de net fiind, saptamana trecuta am dat peste o campanie in care lectura si voluntariatul fac casa buna. Aflata la a doua editie, campania vALLuntar se desfasoara sub sloganul "Mai multe carti, mai multe sanse" si este organizata cu sprijinul ROMSILVA si al Editurii ALL.

Regulamentul este destul de simplu: ai un blog de mai bine de un an si scri cel putin o data pe saptamana? Iti place sa citesti si sa faci recenzii? Cu atat mai bine caci anul acesta intre 4 si 17 februarie Grupul Editorial ALL pune gratuit la dispozitia fiecarui blogger cate doua carti la alegere de pe www.all.ro. Tot ce ne ramane de facut este sa le citim si sa strangem peste 15 comentarii la o recenzie publicata, astfel vom primi cate un puiete de copac pe care-l vom planta.

De precizat ca nici un comentariu nu va fi risipit. Daca o recenzie are mai mult de 15 comentarii, celelalte comentarii se vor cumula cu comentariile de la alte recenzii, de pe alte bloguri si la 20 de comentarii o echipa a Grupului Editorial ALL va planta inca un copac intr-un loc ales de ROMSILVA.


Eu am ales doua carti , dupa parerea mea, interesante : "Intoarcerea" de Viorel Zaicu si "Portretul unui barbat imatur" de Luis Landero.
Prima carte are ca personaje locuitorii unei lumi fantastice din afara oraselor. Visele lui Ciuli, Telu, Dudu sau ale lui Cocosel sunt vieti paralele, iar starile de veghe sunt vise - o calatorie in universuri in care obiectele banale au puteri magice iar oamenii modesti au abilitatea de a deschide drumuri catre lumi nemaivazute.
A doua carte m-a atras deoarece pe de-o parte din descrierea sa am simtit ca experienta mea de viata rezoneaza cu cea a personajului principal si pe de alta parte deoarece ma declar un mic fan al confesiunilor/jurnalelor iar ultima carte citita este "Cartea Nelinistirii" a lui Fernando Pessoa.
Vocea editorului: "Sa fie povestitorul acestui roman un sarlatan, un clovn trist, un filosof ratat, un barbat cu prea multe sau prea putine virtuti, un idealist vulnerabil sau un cinic monstruos? Luis Landero, unul dintre cei mai talentati scriitori spanioli de astazi, pare sa stie totul despre ambiguitatile, contrastele si puzderia de roluri care ne alcatuiesc."

Sunt nerabdator sa primesc cele doua carti.

Despre intreaga campanie iata ce a declarat CEO-ul Grupului Editorial ALL, Mario De Mezzo, care are o experienta de opt ani ca fundraiser:
“Suntem foarte entuziasmati in legatura cu vALLuntar. Atat pentru succesul mare pe care l-a avut prima editie, cat si pentru componenta noua pe care am adaugat-o anul acesta. Credem ca este responsabilitatea noastra ca editura sa plantam copaci si acesta a fost motivul pentru care am decis ca la a doua editie obiectul voluntariatului sa fie plantarea de copaci. Va asteptam si va invitam la citit, la plantat, la promovat lectura si voluntariatul in numar cat mai mare!”.
Despre modalitatea de participare puteti citi in regulamentul campaniei, ce se gaseste AICI. Informatii despre desfasurarea campaniei pot fi gasite si pe pagina de Facebook a Editurii ALL, pe grupul de Facebook vALLuntar  sau pe Twitter, folosind hashtagul #vALLuntar.

Campania se desfasoara in perioada 4 februarie – 7 aprilie si cuprinde urmatoarele etape:
  • 4- 17 februarie – inscrierea in campanie; 
  • 18 februarie – 24 februarie – trimiterea cartilor; 
  • 24 februarie – 23 martie – lectura si recenzie; 
  • 25 martie – 7 aprilie – plantarea copacilor. 
In prima editie vALLuntar, desfasurata anul trecut, s-au implicat 150 de bloggeri, s-au citit 280 de carti si s-au adunat 200 de ore de voluntariat. O echipă de angajati ALL a facut voluntariat in doua centre alese de bloggeri: Hospice si Policy Center for Roma and Minorities.

Ieri am aflat ca numarul bloggerilor inscrisi in campanie a depasit cifra de 200 si cel de-al 200-lea inscris este chiar CEO-ul Grupului ALL, Mario De Mezzo, care va citi si va scrie pe blogul personal, despre o noutate aparută la Editura ALLFA: "Logica elefantilor" de Ciprian Valcan si Dana Percec.

In concluzie inscrieti-va si voi si voie multa la citit, scris si plantat. Ne vedem la primavara pe teren!!

12.02.2013

B recomanda - Beautiful Creatures, gospeldelia, ceai, ploaie si metrou

Cand credeam ca primavara isi intra in puteri imbiindu-ne cu raze calde de soare, snap!! iarna ne mai da o palma si ne afunda in frig si mocirla. Sucariti pe vremea de afara ne taraim pasii greoi pe strazile ude, sub cerul incarcat. Inca putin, ne imbarbatam, si primavara va veni. Pana atunci un film, o melodie sau un loc caldut si boem raman cateva dintre lucrurile care ne vor alina sufletele si degetele infrigurate.


Pentru fanii filmelor de fantezie/supernatural in care personajele principale se lupta cu raul pentru ca dragostea lor sa triumfe "Beautiful Creatures" pica la fix in preajma bombei de marketing care se numeste "Valentine's Day". Folosind o reteta asemanatoare cu cea din "Twilight", cu mici diferente gen acum avem de-a face cu o vrajitoare in loc de un vampir, iar Bella cea cu fata incremenita indiferent de emotiile traite e inlocuita de Ethan Wate, adolescentul care vrea sa scape de viata plictisitoare a orasului, "Beautiful Creatures" este bineinteles inspirat de cartea cu acelasi nume si de mare succes, scrisa de Kami Garcia si Margaret Stohl.
Filmul este regizat de Richard LaGravenese si ii are in distributie pe Alden Ehrenreich, Alice Englert, Jeremy Irons, Viola Davis, Emmy Rossum ( al carui fan sunt de cand urmaresc "Shameless") si Emma Thompson.
Tradus la noi "Cronicile Casterilor: A 16-a luna", filmul va avea premiera in Romania pe 15 februarie si fiti pregatiti pentru isteria care se va crea in jurul lui deoarece cartea deja are planuri de a fi continuata in alte trei volume: Beautiful Darkness, Beautiful Chaos si Beautiful Redemption. Sight!



In materie de muzica un nume si o melodie fresh sunt intotdeauna bine-venite. Astazi va introduc un stil nou numit "gospeldelia" si o tanara britanica in varsta de 25 de ani pe numele ei Laura Mvula. Absolventa a conservatorului din Birmingham a inceput sa scrie cantece pe laptopul sau in timp ce lucra ca profesor suplinitor la un gimnaziu. Albumul de debut va ajunge pe rafturile magazinelor de specialitate incepand cu 4 martie si se va numi "Sing to the Moon". Aflata la inceputul carierei Laura a aparut pentru prima oara intr-un show tv live la inceputul acestei luni si norocul a facut sa ajunga sa cante in deschiderea concertelor lui Jessie Ware iar vocea sa este comparata cu cea a renumitei Nina Simone. Astazi ascultam primul single de pe albumul de debut semnat Laura Mvula intitulat "Green Garden".



Si cum  ploua afara ce as face mai bine decat sa ma retrag intr-un loc micut si cochet, intr-un ambient propice creatiei. Pentru aceasta exista Simbio, pe Selari 18. Odata ce-am lasat agitatia centrului vechi in spatele usii inchise patrund intr-o oaza de calm unde imi pot asterne linistit gandurile pe laptop langa o cana de ceai englezesc si un sandwish crocant. In perioada asta vad ca burgerii revin in forta iar lumea isi face din timp rezervari deoarece mesele nu sunt foarte multe iar locatia si meniul sunt foarte chic. N-o sa ma apuc sa enumar ce cuprinde meniul, cand puteti chiar voi sa-l rasfoiti pe pagina oficiala Simbio. Pe langa preparatele si bauturile deja amintite tin sa precizez ca aici gasiti o varietate de cafele si vinuri , clatite pufoase si briose, asta pentru cei vrajiti de dulciuri la fel ca mine. Enjoy!

La capitolul diverse citeam zilele acestea despre statia de metrou intitulata "Bucuresti" in Sankt Petersburg. Aceasta a fost inaugurata anul trecut pe 28 decembrie, arhitectura statiei cuprinde imagini din Bucuresti si se afla sub bulevardul cu acelasi nume. Moderna si cocheta statia de metrou este decorata si cu un mozaic ce infatiseaza un conac bucurestean. Proiectata in urma cu doua decenii, in perioada sovietica, statia de metrou Bucuresti a nascut controverse, nemultumirile din partea locuitorilor si a autoritatilor rusesti au aparut pornind de la faptul ca Romania nu mai este un stat prietenos fata de Rusia. Cu toate acestea, numele statiei a fost pastrat. Interesanta intreaga situatie si de apreciat cum altii onoreaza numele capitalei noastre pe cand ale noastre autoritati nu sunt in stare nici macar sa mentina un nivel de confort ,curatenie si estetica in statiile de metrou existente. Doar imaginati-va niste coloane elegante precum cele din fotografia de mai sus in locul celor de pe peronurile de la Romana.

Sfatul lui B: "Viata e scurta si depinde de tine cat de dulce o faci sa fie."


Apropo de filmul pe care vi l-am recomandat data trecuta, Hitchcock, am gasit o poza numai buna pentru a surade. Cu ocazia vizitarii parcului de distractii Prater din Viena in 2011 am ajuns si la Muzeul figurilor de ceara - Madame Tussauds unde nu am putut rezista tentatiei de a fi pus in rolul victimei celebrei scene de la dus din cel mai aclamat film semnat de marele regizor si anume Psycho. Dar in loc sa ma conformez rolului am zis ca ar fi mai interesant daca mi-as pune amprenta si as aduce ceva nou, rezultatul il puteti vedea si voi!

Pana data viitoare ascultati muzica buna, Pink a lansat un nou single alaturi de frontman-ul trupei premiate de curand cu Grammy, fun. ,  pe care-l puteti asculta aici alaturi de celelalte melodii de pe ultimul album al artistei. Ciao!

05.02.2013

B recomanda - Hitchcock, Funk-disco si fotografie in Camera din fata

O zi buna se cunoaste de dimineata sau in cazul meu dupa pranz inspre seara. Cateodata stau si ma minunez cum unii oameni nu se schimba niciodata, nu-si pun intrebari existentiale, nu cauta sensul vietii ci pur si simplu traiesc intr-o permanenta indiferenta. O fi bine, o fi rau? Altii cauta sa-si lase numele inscris in istorie iar cand vine vorba despre istoria filmului numele lui Sir Alfred Joseph Hitchcock straluceste.


Pionier in tehnicile de filmare a filmelor de suspans si a thriller-elor psihologice, Sir Hitchcock a lasat in urma sa o cariera ce se intinde pe mai bine de jumatate de secol si cuprinde peste 50 de filme. Anul trecut a aparut drama biografica "Hitchcock", regizata de Sacha Gervasi si inspirata de cartea lui Stephen Rebello, "Alfred Hitchcock and the Making of Psycho". Sirul povestii se concentreaza pe relatia dintre regizor si sotia sa Alma Reville in timpul filmarilor lui "Psycho", un film horror controversat care ulterior a devenit unul dintre cele mai apreciate si influente din cariera regizorului.
Din distributie fac parte nume celebre si premiate cu Oscar - Anthony Hopkins, Helen Mirren. Este o placere sa o urmaresc pe Scarlett Johansson in rolul actritei ce va interpreta eroina ucisa timpuriu si ma bucur sa le revad pe Toni Collette (United State of Tara)si Jessica Biel. In continuare aveti trailerul unui film pentru fanii lui Hitchcock si a curiosilor care vor sa afle povestea din spatele succesului marelui regizor.



Pe o parte il avem pe Edward James Kendrick, un cantautor american remarcat in special pentru falsetto-ul distinctiv cu care-si punea amprenta pe melodii precum "The Way You Do The Things You Do", "Get Ready" sau "Just My Imagination" ca leader al formatiei The Temptations. Pe cealalta parte il avem pe Dimitri from Paris, producator si DJ francez care mixeaza sunetele funk si disco ale anilor '70 cu hip-hop-ul anilor '80. Din combinatia asta n-are cum sa iasa decat o melodie numai buna de miscat din umeri si pocnit din degete, vorba aia: "Turn off news,turn on music!".
Pe Dimitri l-am vazut si auzit live anul trecut la una dintre petrecerile Color organizate la Palatul Ghica si a fost un adevarat rasfat pentru timpanele mele. Mai multe mixuri gasiti pe pagina de Soundcloud a artistului.



Despre "Camera din fata" am auzit de la un prieten acum cateva zile si la cat de entuziasmat vorbea despre aceasta ceainarie/cafenea nu aveam cum sa nu fiu impins de curiozitate si sa o vizitez. Aproape de Piata Amzei, pe strada Mendeleev am gasit intr-un decor de poveste sau un decor plin cu povesti, acest loc boem. Fiecare obiect te poate inspira sa scrii o poezie sau o carte de povesti pentru copii sau de ce nu o istorie a ceaiului, ei bine asta o poti gasi deja pe unul dintre peretii ceainariei. Decorul e inovativ cu lumini in borcane, un ziar pe post de meniu, nenumarate poze vechi, ceaiuri colorate si parfumate iar personalul te intampina cu voci calde. Preturile sunt deloc mari, o vrabiuta mi-a soptit ca furnizorul de cafea al Casei Regale este si furnizorul Camerei din fata, ceea ce ne duce cu gandul la calitatea ridicata a cafelei servite aici iar proprietarul este Calin Goia, solistul de la Voltaj.
Camera din Fata m-a dus cu gandul la bunici, dulceata si ceai de busuioc si menta. Merita incercata fara a mai sta pe ganduri.

"Muzica este cea mai mare dragoste si inspiratie a mea...ma conduce catre alte lumi si dimensiuni. Prin fotografie incerc sa vizualizez aceste lumi,in fotografii...sa le surprind si sa le arat."
Acestea sunt cuvintele fotografului polonez Sebastian Luczywo care isi descrie pasiunea. Peste rezultatele muncii sale am dat din pura intamplare si am fost placut surprins fie ca am admirat peisajele surprinse in zori adunate sub titlul "My Road" sau sedintele alb-negru din cadrul "Country Series Project"  si care au in prim plan copii in masini de spalat vechi sau cupluri care stau pe prispa unei case purtand masti de protectie pe fata.


Mai multe din rezultatele pasiunii sale puteti gasi pe pagina sa de Facebook iar despre pasiunea sa si sursele de inspiratie puteti citi intr-un articol pentru portalul 121 Clicks. 

Sfatul lui B: "Pentru a trai o viata creativa trebuie sa ne pierdem frica de a gresi."

Incet dar sigur zilele insorite se aduna si in curand ne vom petrece din ce in ce mai mult timp afara in lumina soarelui. Pana atunci descoperiti locuri noi precum mansarda Acuarela si activitati creative care sa va umple timpul.precum cele pe care le puteti citi in editia precedenta B recomanda.


01.02.2013

Aseara am fost la Acuarela

Ieri, pe la 8 seara ne-am adunat cativa prieteni, unii mai vechi,altii abia intalniti si ne-am indreptat catre Galeria Imbold. A fost prima data cand am trecut pragul casei batrane de pe str.Polona nr.40. Am fost sceptic, stiam doar ca va avea loc un vernisaj in cadrul caruia imi voi putea clati ochii cu cateva piese din metal. Mai aflasem ca era si prima seara in care cafeneaua Acuarela, aflata la mansarda, isi deschidea portile si cam atat.


Mare mi-a fost mirarea sa ma trezesc intr-o mare de oameni boemi care se hraneau cu fiecare bucatica de arta dispusa in incinta. Intr-o atmosfera calda a avut loc vernisajul "Materie si Spirit" semnat de artista Misha Diaconu. Absolventa a Universitatii de Arta din Bucuresti, Misha este originara din Galati. Provenita dintr-o familie modesta ea a fost ghidata de tatal sau inspre a-si dezvolta latura artistica si cu toate ca initial s-a axat pe sticla, ulterior si-a intalnit marea iubire: fierul.
Cele mai impunatoare rezultate ale pasiunii ei le-am putut admira aseara: Balerina, Arlechinul, un cal, masti, instrumente muzicale, toate minutios prelucrate si atinse de talentul sculptoritei. Curioasa din fire una dintre prietenele mele a intrebat la ce pret se ridica o piesa, unul dintre curatorii colectiei, Alexu Toader, a precizat ca acestea au preturi intre 3000 si 6000 de euro.


Ne-a placut ce am vazut si admirat, ne-a placut si locatia. Atat galeria cat si cafeneaua sunt decorate intr-un stil colorat in care elementele vintage sunt la ele acasa, fie ele sticle vechi de lapte, casete colorate, acuarele, cantare, frunze uscate, carti, biciclete sau felinare. La parter sunt doua camere pentru nefumatori si Arhivele (toaleta) in care am zabovit pret de cateva minute bune captivat de obiectele expuse: un telefon pe roata, carti de la 1985, plicuri vechi sau chiuveta care era chiar...o galeata.

Dupa ce am urcat un sir de scari inguste, am ajuns in mansarda Acuarela. Destul de mica in comparatie cu numarul mare de invitati, insa plina de un aer , cum sa-i spun, sa ma intelegeti cum trebuie, era de parca as fi fost in propriul meu colt artistic in casa bunicilor. Un pahar de vin, un ceai, discutii infocate, altele relaxate, priviri contemplative, priviri curioase si muzica live oferita cu ocazia evenimentului de trei baieti sugubeti, vioarele si bongo-ul din dotare.

Am tinut ritmul aplaudand si batand in masa in timp ce zambetele s-au intiparit pe fetele tuturor. In mansarda aceasta orice obiect poate fi transformat intr-o mica opera de arta, chiar si o cutie de conserve care tinea loc de scrumiera sau o cutie de acuarele si o pensula agatate intr-un tablou. Personalul a fost foarte amabil aducand inca un atu locului.

Cei de la metropotam.ro au surprins atmosfera locului in cateva fotografii colorate pe care le puteti vedea AICI!

In concluzie ne-a placut foarte mult la Imbold si la Acuarela si cu siguranta vom reveni cat de curand. Va recomand si voua sa treceti pe acolo.


Salve



P.s.: Despre Acuarela am vorbit si intr-un articol precedent al rubricii B recomanda iar despre alte locuri si lucruri noi puteti descoperi AICI!