05.02.2013

B recomanda - Hitchcock, Funk-disco si fotografie in Camera din fata

O zi buna se cunoaste de dimineata sau in cazul meu dupa pranz inspre seara. Cateodata stau si ma minunez cum unii oameni nu se schimba niciodata, nu-si pun intrebari existentiale, nu cauta sensul vietii ci pur si simplu traiesc intr-o permanenta indiferenta. O fi bine, o fi rau? Altii cauta sa-si lase numele inscris in istorie iar cand vine vorba despre istoria filmului numele lui Sir Alfred Joseph Hitchcock straluceste.


Pionier in tehnicile de filmare a filmelor de suspans si a thriller-elor psihologice, Sir Hitchcock a lasat in urma sa o cariera ce se intinde pe mai bine de jumatate de secol si cuprinde peste 50 de filme. Anul trecut a aparut drama biografica "Hitchcock", regizata de Sacha Gervasi si inspirata de cartea lui Stephen Rebello, "Alfred Hitchcock and the Making of Psycho". Sirul povestii se concentreaza pe relatia dintre regizor si sotia sa Alma Reville in timpul filmarilor lui "Psycho", un film horror controversat care ulterior a devenit unul dintre cele mai apreciate si influente din cariera regizorului.
Din distributie fac parte nume celebre si premiate cu Oscar - Anthony Hopkins, Helen Mirren. Este o placere sa o urmaresc pe Scarlett Johansson in rolul actritei ce va interpreta eroina ucisa timpuriu si ma bucur sa le revad pe Toni Collette (United State of Tara)si Jessica Biel. In continuare aveti trailerul unui film pentru fanii lui Hitchcock si a curiosilor care vor sa afle povestea din spatele succesului marelui regizor.



Pe o parte il avem pe Edward James Kendrick, un cantautor american remarcat in special pentru falsetto-ul distinctiv cu care-si punea amprenta pe melodii precum "The Way You Do The Things You Do", "Get Ready" sau "Just My Imagination" ca leader al formatiei The Temptations. Pe cealalta parte il avem pe Dimitri from Paris, producator si DJ francez care mixeaza sunetele funk si disco ale anilor '70 cu hip-hop-ul anilor '80. Din combinatia asta n-are cum sa iasa decat o melodie numai buna de miscat din umeri si pocnit din degete, vorba aia: "Turn off news,turn on music!".
Pe Dimitri l-am vazut si auzit live anul trecut la una dintre petrecerile Color organizate la Palatul Ghica si a fost un adevarat rasfat pentru timpanele mele. Mai multe mixuri gasiti pe pagina de Soundcloud a artistului.



Despre "Camera din fata" am auzit de la un prieten acum cateva zile si la cat de entuziasmat vorbea despre aceasta ceainarie/cafenea nu aveam cum sa nu fiu impins de curiozitate si sa o vizitez. Aproape de Piata Amzei, pe strada Mendeleev am gasit intr-un decor de poveste sau un decor plin cu povesti, acest loc boem. Fiecare obiect te poate inspira sa scrii o poezie sau o carte de povesti pentru copii sau de ce nu o istorie a ceaiului, ei bine asta o poti gasi deja pe unul dintre peretii ceainariei. Decorul e inovativ cu lumini in borcane, un ziar pe post de meniu, nenumarate poze vechi, ceaiuri colorate si parfumate iar personalul te intampina cu voci calde. Preturile sunt deloc mari, o vrabiuta mi-a soptit ca furnizorul de cafea al Casei Regale este si furnizorul Camerei din fata, ceea ce ne duce cu gandul la calitatea ridicata a cafelei servite aici iar proprietarul este Calin Goia, solistul de la Voltaj.
Camera din Fata m-a dus cu gandul la bunici, dulceata si ceai de busuioc si menta. Merita incercata fara a mai sta pe ganduri.

"Muzica este cea mai mare dragoste si inspiratie a mea...ma conduce catre alte lumi si dimensiuni. Prin fotografie incerc sa vizualizez aceste lumi,in fotografii...sa le surprind si sa le arat."
Acestea sunt cuvintele fotografului polonez Sebastian Luczywo care isi descrie pasiunea. Peste rezultatele muncii sale am dat din pura intamplare si am fost placut surprins fie ca am admirat peisajele surprinse in zori adunate sub titlul "My Road" sau sedintele alb-negru din cadrul "Country Series Project"  si care au in prim plan copii in masini de spalat vechi sau cupluri care stau pe prispa unei case purtand masti de protectie pe fata.


Mai multe din rezultatele pasiunii sale puteti gasi pe pagina sa de Facebook iar despre pasiunea sa si sursele de inspiratie puteti citi intr-un articol pentru portalul 121 Clicks. 

Sfatul lui B: "Pentru a trai o viata creativa trebuie sa ne pierdem frica de a gresi."

Incet dar sigur zilele insorite se aduna si in curand ne vom petrece din ce in ce mai mult timp afara in lumina soarelui. Pana atunci descoperiti locuri noi precum mansarda Acuarela si activitati creative care sa va umple timpul.precum cele pe care le puteti citi in editia precedenta B recomanda.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu