13.02.2013

Azi citesti o carte, maine plantezi un copac - campania vALLuntar

Surfer de net fiind, saptamana trecuta am dat peste o campanie in care lectura si voluntariatul fac casa buna. Aflata la a doua editie, campania vALLuntar se desfasoara sub sloganul "Mai multe carti, mai multe sanse" si este organizata cu sprijinul ROMSILVA si al Editurii ALL.

Regulamentul este destul de simplu: ai un blog de mai bine de un an si scri cel putin o data pe saptamana? Iti place sa citesti si sa faci recenzii? Cu atat mai bine caci anul acesta intre 4 si 17 februarie Grupul Editorial ALL pune gratuit la dispozitia fiecarui blogger cate doua carti la alegere de pe www.all.ro. Tot ce ne ramane de facut este sa le citim si sa strangem peste 15 comentarii la o recenzie publicata, astfel vom primi cate un puiete de copac pe care-l vom planta.

De precizat ca nici un comentariu nu va fi risipit. Daca o recenzie are mai mult de 15 comentarii, celelalte comentarii se vor cumula cu comentariile de la alte recenzii, de pe alte bloguri si la 20 de comentarii o echipa a Grupului Editorial ALL va planta inca un copac intr-un loc ales de ROMSILVA.


Eu am ales doua carti , dupa parerea mea, interesante : "Intoarcerea" de Viorel Zaicu si "Portretul unui barbat imatur" de Luis Landero.
Prima carte are ca personaje locuitorii unei lumi fantastice din afara oraselor. Visele lui Ciuli, Telu, Dudu sau ale lui Cocosel sunt vieti paralele, iar starile de veghe sunt vise - o calatorie in universuri in care obiectele banale au puteri magice iar oamenii modesti au abilitatea de a deschide drumuri catre lumi nemaivazute.
A doua carte m-a atras deoarece pe de-o parte din descrierea sa am simtit ca experienta mea de viata rezoneaza cu cea a personajului principal si pe de alta parte deoarece ma declar un mic fan al confesiunilor/jurnalelor iar ultima carte citita este "Cartea Nelinistirii" a lui Fernando Pessoa.
Vocea editorului: "Sa fie povestitorul acestui roman un sarlatan, un clovn trist, un filosof ratat, un barbat cu prea multe sau prea putine virtuti, un idealist vulnerabil sau un cinic monstruos? Luis Landero, unul dintre cei mai talentati scriitori spanioli de astazi, pare sa stie totul despre ambiguitatile, contrastele si puzderia de roluri care ne alcatuiesc."

Sunt nerabdator sa primesc cele doua carti.

Despre intreaga campanie iata ce a declarat CEO-ul Grupului Editorial ALL, Mario De Mezzo, care are o experienta de opt ani ca fundraiser:
“Suntem foarte entuziasmati in legatura cu vALLuntar. Atat pentru succesul mare pe care l-a avut prima editie, cat si pentru componenta noua pe care am adaugat-o anul acesta. Credem ca este responsabilitatea noastra ca editura sa plantam copaci si acesta a fost motivul pentru care am decis ca la a doua editie obiectul voluntariatului sa fie plantarea de copaci. Va asteptam si va invitam la citit, la plantat, la promovat lectura si voluntariatul in numar cat mai mare!”.
Despre modalitatea de participare puteti citi in regulamentul campaniei, ce se gaseste AICI. Informatii despre desfasurarea campaniei pot fi gasite si pe pagina de Facebook a Editurii ALL, pe grupul de Facebook vALLuntar  sau pe Twitter, folosind hashtagul #vALLuntar.

Campania se desfasoara in perioada 4 februarie – 7 aprilie si cuprinde urmatoarele etape:
  • 4- 17 februarie – inscrierea in campanie; 
  • 18 februarie – 24 februarie – trimiterea cartilor; 
  • 24 februarie – 23 martie – lectura si recenzie; 
  • 25 martie – 7 aprilie – plantarea copacilor. 
In prima editie vALLuntar, desfasurata anul trecut, s-au implicat 150 de bloggeri, s-au citit 280 de carti si s-au adunat 200 de ore de voluntariat. O echipă de angajati ALL a facut voluntariat in doua centre alese de bloggeri: Hospice si Policy Center for Roma and Minorities.

Ieri am aflat ca numarul bloggerilor inscrisi in campanie a depasit cifra de 200 si cel de-al 200-lea inscris este chiar CEO-ul Grupului ALL, Mario De Mezzo, care va citi si va scrie pe blogul personal, despre o noutate aparută la Editura ALLFA: "Logica elefantilor" de Ciprian Valcan si Dana Percec.

In concluzie inscrieti-va si voi si voie multa la citit, scris si plantat. Ne vedem la primavara pe teren!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu