19.02.2013

Abia ce scapasem de Gangnam Style ,what now?!! Harlem Shake??!!

Cata lume cu mintea odihnita exista pe pamantul asta!!!!

Da, ma mir, si daca n-ai auzit de "The Harlem Shake" pana acum, tine-te bine ori o sa razi si-o sa vrei sa faci si tu ori o sa plangi pentru ca e o chestie care fie iti place, fie o urasti din toata inima.
It all began with this joint right here:
 

Atat de inspirati s-au simtit cinci australieni incat au pus-o si ei de-un video care a devenit taticul nebuniei ce a urmat.
 

Sursa baietilor este primul videoclip urcat pe net de vlogger-ul/comediantul Filthy Frank insa regulile "jocului" au fost instituite de ei. Astfel folosind tripuri si hopuri si ragetul unui leu ("Harlem Shake" - Baauer) au deschis cutia pandorei punand bazele unui "meme" care a ajuns viral pe Youtube luna aceasta. Treaba sta cam asa: in primele 15 secunde iei o mana de oameni care-si vad linistiti de treburile lor si doar unul mai rasarit, si neaparat cu o casca sau masca pe cap, calareste aerul fara sens; in urmatoarele secunde incepand din momentul cand , vorba aia, the beat drops, ii vezi pe toti in costume/ipostaze care mai de care mai ciudate miscandu-se ca si cum ar fi pauza de masa din cadrul conferintei spasmaticilor. Totul se sfarseste cu o imagine slow-mo' si ragetul unui leu.
 

Pe 10 februarie, rata de upload a videoclipurilor de tip "Harlem Shake" a ajuns la 4000 pe zi. Incepand cu 11 februarie, aproximativ 12.000 de versiuni ale meme-ului au fost incarcate pe YouTube, adunand peste 44 de milioane de vizualizari unice. Pe 15 februarie, aproximativ 40.000 de Harlem Shake-uri au fost uploadate in valoare totala de 175 milioane vizualizari. Ca urmare a popularitatii fenomenului, single-ul lui Baauer a ajuns pe locul intai 1 in iTunes US si locul 2 pe iTunes UK si Australia.



Succesul conceptului se datoreaza in mare parte discrepantei dintre prima parte a filmuletului si cea de-a 2a dar si faptului ca este scurt ca durata si poate fi usor de imitat.
Diferitele grupuri care s-au filmat facand Harlem Shake includ personalul de la Late Night cu Jimmy Fallon, un grup de soldati norvegieni, baschetbalistii de la Dallas Mavericks, precum si colegii prezentatorului CNN Anderson Cooper. Alti adepti ai nebuniei au fost echipa de inot a Universitatii din Georgia al carei video are peste 7,8 milioane de vizualizari, un grup de pensionari, prezentatorul Ryan Seacrest dar si cantareata Azelia Banks care a lansat o varianta a piesei lui Baauer cu versurile ei insa fara consimtamantul producatorului.



Nici romanasii nostri nu s-au lasat mai prejos. De la videoclipuri in sufragerie cu aspirator, banane si rochite pana la echipa de la radio 21 care pur si simplu nu s-a putut abtine.


Ce sa mai credem?! Ca majoritatea oamenilor sunt idioti sau ca societatea in care traim se vrea prea bine crescuta si intepata incat orice gest iesit din comun pentru distractie e catalogat imatur??!!
La sfarsitul zilei ultimul filmulet trage cel mai bine concluziile. (cel putin pentru mine) : )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu