30.01.2013

B recomanda : Spuma zilelor, Birdy Nam Nam, vin si lipsa de idei

Idei noi, lucruri inovatoare, papioane, rame din lemn reciclat si fotografii sumbre, expozitii, cafele, vorbe mii, toate se aduna peste noi si ne imbogatesc zilele. Mie-mi plac oamenii cu minti deschise, oamenii care cred cu tarie ca visele pot deveni realitate si fac tot ce e posibil pentru asta. Unii spun ca e nevoie de mai mult optimism in societatea in care traim. Altii s-au resemnat si pleaca mahniti capul. Eu cred in fericire. Canta, danseaza, deseneaza, scrie, iubeste, tipa, alearga, picteaza, sculpteaza, fotografiaza, creatia simt ca aduce cea mai mare implinire sufleteasca si omul cat mai aproape de fericire.


Audrey Tautou m-a fascinat fie ca am urmarit-o visator in "Amelie", tensionat in "Codul lui Da Vinci" sau admirativ in "Coco Before Channel". Alaturi de ea il intalnim pe versatilul Romain Duris cunoscut pentru rolul studentului din "The Spanish Apartment" sau al batausului din "The Beat That My Heart Skipped". Impreuna intr-o ecranizare a romanului "Spuma Zilelor" scris de Boris Vian, sub bagheta lui Michel Gondry - (Human Nature (2001); Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004); The Green Hornet (2011) etc.) actorii dezvolta o chimie autentica, element care pentru mine unul este absolut necesar pentru ca un film sa-mi trezeasca si sa-mi mentina interesul pana in ultima secunda. 
Este vorba despre un barbat instarit care se insoara cu o femeie ce se imbolnaveste, acesteia crescandu-i un nufar in plaman. Remediul consta in faptul ca ea trebuie in permanenta sa se afle in preajma florilor.
Cartea a fost tradusa de 3 ori in engleza, a fost ecranizata in 1968 (Franta) si in 2001(Japonia) si a inspirat spectacolul de opera cu acelasi nume, compus de compozitorul rus Edison Denisov in 1981. 
Din trailerul de mai jos reiese o poveste romantica,amuzanta desfasurata intr-un univers unic. 
Eu unul abia astept sa vad filmul!



La capitolul muzica astazi ascultam Birdy Nam Nam, o trupa compusa din patru DJ francezi. Birdy Nam Nam au castigat numeroase premii in cariera lor care incepe undeva in 2001; printre acestea se numara DMC Technics 2002 World TEAM Championships. Telul celor de la Birdy Nam Nam este sa foloseasca platanele ca un instrument de muzica in adevaratul sens al cuvantului. Albumul lor de debut , ce poarta numele formatiei, a aparut in 2006 si a fost urmat de alte doua: "Manual For Successful Rioting" (2009) si "Defiant Order (2011)".
Sound-ul ce ni-l ofera in "JazzItAtHome - LineSession" ma duce cu gandul la cei de la C2C despre care am scris AICI cu ceva timp in urma. Enjoy!



E inca frig afara, doar e ianuarie, iar pentru astfel de anotimp ce ar fi mai recomandat decat o degustare de vin.
Pe strada Bacani, la numarul 1 se deschide usa celui mai mare bar specializat pe vinuri din Bucuresti, Corks Cozy Bar. 
Elegant si cochet, barul ofera o larga gama de vinuri : sortimente cunoscute sau mai putin cunoscute, unele rare, altele medaliate. Proprietarii, Ruxandra Chendi si George Buca Chendi, acesta din urma avand o vasta experienta in domeniul bauturilor, fiind proprietarul Alma Tim Distribution si asociat la Curtea Berarilor, si-au dorit deschiderea unui spatiu elegant pentru degustarea bauturii lui Bachus.
Listele de vinuri au fost intocmite in urma unor cercetari de piata ce au avut in vedere preferintele si asteptarile consumatorilor. Focusati pe valoare, calitate superioara si pret corect, cei doi proprietari nu au cum sa dea gres cu aceasta investitie. Abia astept sa trec pragul acestui bar si sa ciocnesc un pahar. Cheers!

Scurtmetrajul "The Apocalypse" a fost regizat de Andrew Zuchero si a avut premiera la Sundance 2013. In clip joaca Martin Starr, Ella Rae Peck, Kate Sheil, Ben Pike, Chanel Michaels si Duke Dlouhy.
Ce se intampla cand patru prieteni mega plictisiti incearca sa-si puna capetele laolalta pentru a da de o idee care sa-i scoata din starea de "couch potatoe" in care se afla, vedeti in scurt metrajul de mai jos.
Mie unul mi s-a parut dulce-amarui. Concluziile le trageti voi.



Sfatul lui B: "O mare linistita nu a nascut niciodata un marinar descurcaret."

In speranta ca si astazi v-am delectat pentru cei care inca nu sunt la zi le recomand editiile anterioare: B recomanda - Lincoln, castigatori cu toate c-au pierdut, un ceai caritabil si puncte de suspensie , B recomanda - razbunare, electro-jazz si design vestimentar de Sapanta si B recomanda - sfarsitul lumii, rate ucigase si fericire iar daca sunteti in cautare permanenta de noutati stati pe-aproape, revin cat ati zice peste.

Pe data viitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu