18.01.2013

B recomanda - razbunare, electro-jazz si design vestimentar de Sapanta

"Ploua,ploua,ploua
vreme de betie
si s-asculti pustiul
ce melancolie..."

Oameni buni, dupa cum spunea o prietena de-a mea: "iarna nu mai are nici un farmec odata ce luna decembrioe a trecut". Nu ne lasam intristati de vremea de plumb de afara si nici de mocirla in care ne impleticim pe strazi si ne concentram pe lucruri pozitive cum ar fi un film bun, o colectie de haine de inspiratie folclorica sau o trupa cu un sound nou si bun de ascultat. Toate astea si inca ceva in editia de astazi a rubricii B recomanda. Enjoy!


In timp ce westernul sangeros si plin de replici rasiste "Django Unchained" este difuzat in toata Europa, Asia si America de Sud, ultimele incasari ale ultimului film al lui Tarantino in SUA arata ca acesta l-a intrecut deja pe "Inglourious Basterds" si a devenit filmul care a adus cel mai mare profit pana la ora actuala regizorului in State. Criticii de film au afirmat ca "Django" este cel mai bun si mai nebun film al lui Tarantino de la "Pulp Fiction" incoace iar prima ora este extraordinar de amuzanta. Din pacate nu se poate spune acelasi lucru si despre a doua. 
Primele scene sunt captivante si inventive. Christoph Waltz si Jamie Foxx sunt carismatici, fermecatori, replicile lor fiind adevarate gloante. Leonardo DiCaprio este genial si dement, inspirandu-se parca din unele roluri ale lui Johnny Depp, iar Samuel L. Jackson interpreteaza unul dintre cele mai bune roluri in calitate de adversar al lui Django. Nu acelasi lucru se poate spune si despre cea de-a 2-a parte a filmului in care parca Tarantino s-a lasat pe spate, relaxat si s-a multumit doar cu multa violenta si un final exloziv. Oricum daca iti plac filmele ironice, violente si in special daca ti-a placut "Kill Bill" (mie unul foarte mult) atunci cu siguranta iti va placea si "Django". Mai jos aveti trailer-ul.



In caz ca filmele nu sunt exact pasiunea numarul unu iar muzica va atrage mai mult, va recomand o trupa alcatuita din 4 dj francezi care se numeste C2C. Cei patru au castigat de patru ori Campionatul Mondial de DJ pentru echipe in perioada 2003-2006. Anul trecut au lansat primul lor album intitulat "Tetr4" pe care se imbina , intr-un mix delicios jazz-ul , blues-ul , soul-ul , sunetele electro si hip hop-ul. Pe mine m-au cucerit de la prima ascultare cu piesa "Happy" iar aseara am descoperit ca o alta piesa de-a lor si anume "Down the Road" este folosita in campania de promovare a unei companii de automobile. Va las cu videoclipul piesei "Happy" in care dansul e un spirit ce poseda sufletele tuturor.



Cu siguranta pe frigul asta trebuie sa ne bucuram de caldura unui ambient placut si gustul delicat al unei cine , de ce nu, frantuzesti. Astazi va prezint BON Restaurant, situat pe Str. Smardan Nr. 33. "De pe malurile Senei, direct in inima Bucurestiului, de pe culmile Mont Blancului, pe strazile orasului - BON, cel mai nou boutique culinar - Bistro francez in Centrul Vechi" astfel isi prezinta cartea de vizita restaurantul de astazi.
In meniul pus la dispozitia noastra  de Consultant Chef, Breuil Frederic, intalnim foie-gras cu trufe negre, branzeturi, tartar cu somon si alte preparate fine specifice bucatariei frantuzesti.
Restaurantul a fost proiectat si amenajat de arhitectul Cristian Corvin, iar designul original este redat prin folosirea a 300 de usi , aduse din Transilvania (Sighisoara), Ungaria si Austria. De asemenea "oyster barul" are un aspect deosebit de placut, aici avand loc degustari de vinuri si sampanie.


N-am scris niciodata despre moda, insa pentru toate e un inceput, nu? Astazi mi-a atras atentia o colectie de haine pentru jumatatile noastre feminine, iar ceea ce m-a surprins de fapt a fost ideea din spatele ei. Inspiratia poate fi gasita oriunde, astfel de aceasta data , cimitirul Sapanta cu ale sale povesi vesele, a constituit motivul principal al unei colectii fashion de actualitate.
Designerul Lana s-a jucat textil cu grafica Cimitirului Sapanta si cu filosofia optimist-absurda a acestuia si astfel au reiesit rochii ,jachete , colanti si genti-plic ce pot fi combinate intre ele cu usurinta.  Hainele sunt imprimate digital si pot fi cumparate de pe site-ul MOJA. Croielile amintesc de linia portului traditional, biografiile unor oameni neinsufletiti devin un motiv hedonist de "carpe diem" pentru iubitoarele de moda din ziua de azi iar  LANA multumeste modelelor involuntare: Anuta lui Nofor, Turda Ion Ciorbu, Stan Ileana si Stan Marie, precum si celorlalți locuitori ai Cimitirului din Sapanța, pentru vietile lor exemplare!

Sfatul lui B: "Doar un prost se impiedica de ceea ce a lasat in spatele lui."

In speranta ca si astazi ati aflat cate ceva nou , va astept si saptamana viitoare la o noua editie in care vom vorbi , pe langa filme ,muzica si noi locuri de iesit, despre importata semnelor de punctuatie. O seara faina tuturor.

P.s.: Daca ati pierdut prima editie a rubricii B recomanda, o puteti gasi AICI!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu