26.01.2013

B recomanda - Lincoln, castigatori cu toate c-au pierdut, un ceai caritabil si puncte de suspensie

In tumultul cotidian m-am lasat pierdut saptamana aceasta asa ca sa-mi fie iertata intarzierea. Am cazut putin cu nasul printre filme cu personalitati puternice, m-am scaldat in lapovita si ninsoare pe drumurile laturalnice ale Ploiestiului si Bucurestiului si am primit complimente neasteptate de la oameni pe care i-am intalnit pentru prima oara.
E sambata si pe frigul de afara ce e mai recomandabil decat sa te cuibaresti sub paturi cu o cana de ceai fierbinte si sa vizionezi un film bun.


Astazi va propun un film care se afla in fruntea topului nominalizarilor la premiile Oscar cu nici mai mult nici mai putin de 12 sanse la ravnitul trofeu, "Lincoln". Steven Spielberg a conceput un film sincer, care urmeaza cat mai exact istoria, despre al doilea mandat al lui Abraham Lincoln si lupta sa pentru abolirea sclaviei. Un fascinant concurs de retorica si strategie, Filmul surprinde unul dintre cele mai importante momente din istoria Statelor Unite ale Americii. Daniel Day Lewis joaca inteligent si profund, el fiind nominalizat la Oscar pentru cel mai bun actor intr-un rol principal. Alaturi de el mai apar si Sally Field, David Strathairn, Joseph Gordon-Levitt si Tommy Lee Jones. Mai jos aveti trailer-ul.



La capitolul muzica am doua recomandari, doua nume care, urmarind ultimele sezoane din The Voice US si X Factor US, sigur v-au ramas intiparite in memorie: Amanda Brown si Carly Rose Sonenclar.

Amanda a participat in sezonul 3 al show-ului american The Voice, in echipa lui Adam Levine si cu toate ca nu a trecut de semifinale, prezenta ei nu a ramas neobservata. Cu o experienta de backing-vocals pentru artisti ca Justin Timberlake, Lenny Kravitz, Gwen Stefani, Jennifer Hudson si Alicia Keys, Amanda poate deveni urmatorul "big thing" in industria muzicala. In prezent inregistreaza albumul de debut iar interpretarea piesei "Dream On" (Aerosmith) din cadrul The Voice a fost una de-a dreptul memorabila.
 

In sezonul 2 al show-ului X Factor US, Britney Spears a fost unul dintre membrii juriului, acompaniata de mii de blituri, tipete isterice ale failor si mult tam-tam, cu toate ca mi s-a parut venita total de pe alta planeta, nu intr-un mod prea bun, parerea mea. Oricum, in finala concurenta din echipa ei, tanara in varsta de 13 ani, Carly Rose Sonenclar a fost la doar un pas de a castiga contractul de 5 milioane de dolari cu Universal. Carly a impresionat inca de la preselectii unde a interpretat piesa "Feelin' Good" si a castigat porecla de "little diva". O voce foarte buna , un timbru unic si un control parca inuman, invelite in carisma si gratie, de fiecare data cand era pe scena Carly m-a facut sa ma ridic in picioare din fata calculatorului si s-o aplaud. Una dintre cele mai bune interpretari ale sale, poate chiar cea mai buna este "Over the Rainbow".
 

Spuneam mai devreme de ceaiuri fierbinti, stat acasa si uitat la filme, ei bine pentru cei care vor sa se aventureze prin frigul de afara as putea sa le recomand sa-si bea ceaiul la Mercy Charity Boutique. Acesta este, dupa cum scrie pe pagina oficiala de Facebook: "primul concept store caritabil din Romania: un spatiu limitat de cativa pereti prietenosi catre un infinit de fapte bune".
Ideea a aparut undeva in 2011 dar din cauza lipsei de fonduri, proiectul a inceput ca un magazin caritabil ambulant unde erau organizate diferite evenimente si targuri caritabile cu artisti precum: Maria Raducanu, Irina Sarbu, Luiza Zan, Suie Paparude, Gojira sau Loungerie II. Sumele stranse de catre Merci Charity Boutique sunt donate Fundatiei Mereu Aproape, pentru a sprijini copiii grav bolnavi, in cadrul Campaniei „Vreau sa ajut!”.
Deci ce va ramane de facut este sa mergeti pe Strada Smardan numarul 13,la etajul 1, deasupra French Bakery si sa va bucurati de aroma de ceai preferata, facand astfel si o fapta buna.

In urmatoarele randuri vreau sa va vorbesc despre punctele de suspensie. Da, ati citit bine, acele puncte de suspensie care in copilarie insemnau visare, contemplare, inventivitate si care treptat au fost inlocuite de un punct singur si stingher, apasat pe hartie la finalul majoritatii propozitiilor, un punct care reprezinta ceva sigur, concis, clar. Lumea nu mai apreciaza un sfarsit deschis, lasat liber interpretarii, punctele de suspensie care dupa parerea ei tind sa confuzeze cititorul - eu sunt de parere ca , din contra, stimuleaza imaginatia si creativitatea. - Lumea vrea un punct, dupa parerea mea de prea multe ori e sinonim cu "mura-n gura". Daca sunteti genul de oameni care apreciaza visarea, finalurile de carti deschise si punctele de suspensie, va invit sa cititi pe larg articolul Sabinei Balan - "A scrie..." publicat pe LiterNet.ro.

Sfatul lui B: "Viata are mai multe modalitati de a testa vointa unei persoane, fie dand-i totul dintr-o data, fie prin neavand nimic."

P.s.: Daca ati pierdut una dintre primele doua editii ale rubricii B recomanda, le puteti gasi pe prima AICI si pe a 2-a AICI!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu