25.07.2012

Lazy summer days need : The Vaccines - What Did You Expect from the Vaccines


Vara trecuta, cu luni înainte ca trupa sa fie ridicata in slavi de revista britanica The New Musical Express (NME) care anunta "The Return of the Great British Guitar Band",site-ul revistei parea deja îngrijorat cu privire la doza mult prea mare de entuziasm adunata in jurul trupei londoneze. După dezbaterea aprinsă, care a urmat rapid în presa de muzică din Marea Britanie, discuţia a ajuns sa sune ca o profeţie. Intre timp, de la criticii trupei, cu greu iesea la lumina o recenzie care sa nu contina vreun joc de cuvinte pe seama titlului albumului de debut,  What Did You Expect from the Vaccines?.
The Vaccines, spre binele lor, sunt mai retinuti cu privire in ceea ce priveste aşteptările, decât sustinatorii şi criticii deopotrivă. Condusi de Justin Young, care initial canta indie-folk sub numele de Jay Jay Pistolet, şi chitaristul Freddie Cowan, al cărui frate mai în vârstă face parte din trupa The Horrors, tipii ăştia au fost constienti inca de la inceput cum entuziasmul poate fi o sabie cu două tăişuri - una care deja a propulsat "pub"-rock-ul lor in partea superioara a clasamentelor de specialitate din Marea Britanie, iar alta care pune sub semnul intrebarii  impactului trupei pe termen lung. Adevarata gluma pe seama titlului albumului se concentreaza in jurul subiectului dezbatut de trupa in cel de-al doilea single, "Post Break-Up Sex".
Răspunsul, in piesa respectiva, este că ar trebui să ne aşteptăm la o şansă de a uita iubirile noastre trecute pentru puţin timp, urmata de un sentiment de vinovăţie copleşitoare.



Zumzetele chitarilor, vibratiile groase şi ritmurile saltarete sunt lipsite de orice sclipire de originalitate, care ar putea ajuta ascultătorii sa nu se gândeasca obsesiv la alte trupe precum Ramones, The Jesus and Mary Chain sau The Strokes. Altfel nu e nici o ruşine în a asculta melodii catchy pe tonuri concise, brusc executate în care se vorbeste despre diferite probleme infantile din relaţii, iar acest album are mai mult decat câteva.


The Vaccines suna cel mai bine atunci când sunt optimisti, pe ritmuri rapide şi devin surprinzător de greu de scos din cap.



"If You Wanna" bubuie precum o parada militara si ne canta despre o fosta iubita pe care ar primi-o inapoi intr-o secunda, iar "Nørgaard" este o oda jucausa si putin necioplita despre un model danez.



Dar exista, de asemenea, "Blow It Up", care seamana prea ostentativ de bine cu "I Should Have Known Better" de la Beatles, pentru a putea fi savurata pe cont propriu. Este destul de uşor să ne imaginăm ca piesele mai putin upbeat vor merge de minune ,cantate in soare, unei mulţimi ametite cu bere.


The Vaccines au si cateva imnuri umplute cu beat-uri lesinatoare specifice trupelor de fete : "Wetsuit" ne aduce aminte inca o data de o multime pop pe o plaja californiana , iar "All in White" are un ecou specific trupei U2.



Momentul cel mai ciudat este dat de balada "Family Friend", care urca usor catre un perete de zgomot neutru si jenant.

Ca o concluzie finala, Young se întreabă cu voce tare, dacă toată lumea se simte într-adevăr "as high as a kite": "Well, I don't really know if they do, but they might.", iar gandul ma duce direct la scketch-urile comice intitulate "Lowered Expectations" - MadTV.


Articol publicat si pe urban.ro .

21.07.2012

New video: No Doubt - Settle Down



Fresh out the box, cel mai nou videoclip semnat No Doubt, a vazut lumina internetului in seara asta. Cantecul este primul single de pe noul lor album: "Push and Shove" gata sa loveasca rafturile magazinelor de specialitate pe 25 septembrie.

 

Videoclipul este colorat, cu aer jamaican si imbranceli de concert punk. A fost regizat de Sophie Muller, care si-a pimprastiat magia si asupra videoclipurilor “Don’t Speak” si “Underneath It All.” Versurile sunt usor nostalgice insa puternice, facem curatenie in mizeria din mintile noastre puerile, pline de superficialitati si de data asta ne lipim de un lucru serios.

 

E energic, e fun and catchy, e o explozie de artificii, culori si veselie. Gwen arata de milioane la cei 42 de ani(!!!!) ai sai si are un stil super kawaii. Dupa 11 ani de pauza de la ultimul album de studio, "Rock Steady", No Doubt revine promitator de bine. Fanii de pe Vevo sunt deja pe "cloud number 9". Pana si Gaga a twitter-it despre lansarea videoclipului. Aici puteti gasi si un making of the video. Imi place break-ul de pe finalul melodiei, imi da un setiment bizar de visare - circ, ska music, nopti fierbinti de vara, artificii, oameni ciudati si fun si cerul asta cu copaci ce se-nvarte si se-nvarte.

 

Vara e in toi. Trage-ti blugii rupti pe tine, pune-ti snickersii-n picioare si-o sapca-ntr-o parte si lasa-te cuprins de ritm!!! Enjoy!!

Keep an "I" ON Pt. 6ix



Iar ne-a lesinat caldura pe toti si atarnam cu berile in mana pe la terase. Haine colorate, fete zambitoare, vorbe ,vorbe ,vorbe si multa agitatie, insa sub toate astea zace un strat crocant de plictiseala. Aceleasi melodii overrated se aud peste tot, de la cluburi si baruri pana la radiourile taximetristilor si soneriile telefoanelor. Ma asez confy in fotoliu si cu laptopul in poala, incep sa savurez un fresh de muzica.

Aiden Grimshaw - Curtain Call

Aiden e un cantautor britanic, in varsta de 20 de ani, care a participat la a 7a editie a show-ului X Factor. In momentul de fata e pe punctul de a-si lansa primul album intitulat "Misty Eye" de pe care a extras ca un al 2-lea single melodia de fata. Primul single, Is This Love a debutat pe locul 35 in UK Singles Chart. "Curtain Call" mentine atmosfera intunecata asezata de primul single dar vocea lui Aiden ofera frumusete, un calm capricios si obsedant. Este o mare surpriza de la unul din cei mai noi artisti din Marea Britanie.

 

Parov Stelar - Nobody's Fool feat. Cleo Panther

Pentru cei care nu au auzit de Parov Stelar pana acum (rusine!), Parov Stelar aka Marcus Füreder (nascut la 27 noiembrie 1974) este un muzician , care traieste si lucreaza in Linz, Austria. El este cunoscut ca artist atat alaturi de trupa sa - Parov Stelar Band - cat si cand activeaza ca DJ la nivel mondial. Parov Stelar este capul casei de discuri Etage Noir Recordings. Cu stilul sau inconfundabil, un amestec de jazz, swing samples si muzica electronica, Parov Stelar si-a asigurat pozitia de unic in lumea muzicii. A lansat 8 albume incepand cu "Shadow Kingdom" in 2001 si ajungand pana la "The Princess" lansat anul acesta in aprilie, album de pe care a fost extras ca single si melodia de fata. Un tour-trailer al turneului de anul acesta, puteti gasi aici. Wow, ce atmosfera!!!

 

Jessie Ware - Wildest moments

Despre Jessie Ware am amintit intr-o editie trecuta a rubricii Keep an "I" ON iar de data asta revin asupra celui de-al 3-lea single promovat de pe albumul "Devotion", pe care personal il astept sa apara luna viitoare, cu mare nerabdare. Cu eleganta, rafinament si o linie melodioasa ce combina beat-urile adanci cu timbrul cald al vocii sale, Jessie ma transpune, la fiecare ascultare, intr-o lume paralela, ma face sa simt exact ceea ce simte si ea prin melodiile sale. Fascinant!

 

Kimbra - Two way street

Kimbra e originara din Noua Zeelanda, cu totii o stim din colaborarea cu Gotye pentru "Somebody that i used to know", insa nu putini sunt cei care nu stiu ca ea a debutat anul trecut cu albumul "Vows" ce a atins locl 5 in topul Neo Zeelandez si locul 14 in Billboard 200. Stilul ei a fost descris ca fiind : "smoky soul, flights of dazzling invention and intricate layers of deeply felt emotion". Melodia de fata este al 5-lea si ultimul single ce promoveaza albumul, dupa "Settle down", "Cameo lover", "Good intent" si "Warrior". Coloratul videoclip a fost regizat de veteranul Matthew Rolston si este o fantezie tematica ce iti incanta privirea si in care se regasesc o padure magica, artificii, un tanar chipes si o Kimbra ce-mi aduce aminte de Alba ca Zapada.

 

Kendrick Lamar - Swimming Pools (Drank)

Kendrick Lamar (nascut pe 17 iunie 1987) este un cantaret american de hip-hop din Compton, California , in prezent semnat la casele de discuri Top Dawg, Aftermath si Interscope. Lamar este unul dintre membrii grupului de hip-hop Black Hippy. A intrat in atentia publicului ,pentru prima data, dupa lansarea celui de-al patrulea "mixtape" , Overly Dedicated , in 2010. In 2011, albumul sau, Section.80, a fost lansat exclusiv prin iTunes si a ajuns instantaneu sa fie clasificat topul celor mai tari "digital hip hop releases" ale anului. Melodia de fata , un single de pe viitorul lui album de debut semnat Interscope , "good kid,m.A.A.d. city" , abordeaza subiectul abuzului de alcool. Kendrick explica: "Unora dintre oameni le place modul in care alcoolul ii face sa se simta / Unii oameni vor sa-si inece durerile." Kendrick empatizeaza cu cei care beau si intelege starea pe care ti-o dau primele shot-uri date pe gat: muzica suna mai bine, fetele par a fi mai prietenoase si prin urmatoarea bautura si urmatoarea dupa, va ajunge mai aproape de "sentimentul de libertate atunci cand vine vodca."
 
Wow, asta da portie de muzica buna! Acum sunt pregatit sa ma ridic din fotoliul asta si sa ma lupt cu inca o seara de sunete stridente ale oamenilor care in sezonul estival nu dorm;). Pe data viitoare!

12.07.2012

The Noisettes are back




Una dintre trupele mele preferate revine in atentia publicului cu un nou material discografic intitulat "Contact". Data de lansare a albumului este 27 august iar pentru a ne starni interesul si totodata pentru a-si arata suportul fata de echipele olimpice ale tarii mama - UK, The Noisettes au lansat primul clip intitulat sugestiv Winner.



In ritmuri de indie-rock si funk, incep sa-mi misc umerii pe beaturile acestui power-single! Pe fondul unei partide de poker intre cantareata, un Indiana Jones cu un ochi de argint si o doamna de societate in etate, totul e pus la bataie. Avem parte de multe prim planuri cu trupa si cativa dansatori imbracati aidoma soldatilor Reginei Rosii din Alice in Wonderland. Nu am putut sa trec peste miscarile carismaticei Shingai, care sunt absolut "precious"!

Rochia rosie pe care o poarta la masa de joc, coafura si mai ales privirea ei denota un fler si o atitudine classy ce ne dezvaluie o femeie pe deplin increzatoare in "cartile" ei.



Nu stiu voua, insa mie mi-a facut ziua!! Abia astept sa ascult albumul!
Single-ul a fost urcat pe pagina oficiala de Facebook a trupei pentru a fi downloadat for free. Check it out here.

Pentru mai multe detalii despre ultimul album The Noisettes, va recomand recenzia: Recomand album The Noisettes "Wild,young hearts"

Enjoy it like a winner!

08.07.2012

Keep an "I" ON pt. 5ive



 Un iunie mai calduros nici nu se putea. Printre sute de litri de apa vanduti zilnic trecatorilor insetati, nebunia de culori a cuprins orasul inspre bucuria privirilor mele avide dupa noutate. Week-end-ul asta valtoarea de energii colorate a atins apogeul, culminand astfel in Parada Gay Anuala - multe zambete si fluturasi, pantaloni scurti si priviri curioase. Vizualul trebuie completat si de ceva bun de gadilat ciocanul, nicovala si scarita si astfel m-am pus pe cautat beat-uri noi. Sa vedem ce am gasit!

  Angel Haze - New York

 Nascuta in iulie 1991, Angel Haze, un nume nou pe scena hip-hop, a inceput sa scrie de la varsta de 11 ani si ideea ca insemnarile ei ar putea fi de fapt versuri, i-a apărut oarecum recent, cand un prieten i-a sugerat posibilitatea de a transforma poeziile sale in versuri de rap. Pana la ora actuala, a aparut pe mai multe bloguri si site-uri de muzica, inclusiv Hype UrbanSteez.com Unsigned Hype, HotNewHipHop.com, Tumblr.com, Revista Pound si TheFader.com. In doar doi ani , ea are deja mii de fani ce-i urmaresc fiecare pas in cariera si continus sa-si construiasca buzz-ul online. Melodiile ei au depasit in prezent 40.000 de descarcari si au peste 100.000 de vizualizari pe YouTube. Intrebata despre ceea ce o inspira, ea a raspuns: "Am fost inspirata doar de distrugere, tristete si experienta prin care am descoperit ce inseamna a suferi. Sincer, cea mai puternica influenta in viata mea si in munca mea a fost intotdeauna orice lucru, persoana pe care o iubesc." Haze nu este prima care sa dejoace un debit rapid si feroce pe un ritm de batai de maini si sunete infundate de bas. Dar carisma ei în "New York", consta in modul in care canta cu incredere, pe tempo-urile care se impletesc perfect cu fluxul si refluxul de retinere si de eliberare, lucru care ii sustine refrenul despre locul de nastere al rapului.

 

  The Antlers - Drift Drive

 The Antlers este o trupa de indie rock din Brooklyn, New York. Initial a fost conceputa ca un proiect solo de catre vocalistul si chitaristul Peter Silberman. El a scris singur primele doua albume: "Unprooted" si "In the Attic of the Universe", dupa care i-a recrutat pe Michael Lerner si Darby Cicc, devenind astfel un grup. Trupa a inregistrat doua EP-uri: "Cold War"si "New York Hospitals", colectia de cantece a lui Silberman concretizandu-se mai tarziu intr-un album intreg intitulat: "Hospice". Albumul a fost lansat independent, de catre trupa, in martie 2009 vanzand toate unitatile aflate in stoc. Trupa a semnat un contract cu label-ul Frenchkiss Records, care a lansat o versiune remasterizata a albumului. Acesta a primit laude critice atat pentru latura narativa cat si cea muzicala si a fost listat in mai multe topuri de genul "Albumul anului". Melodia de fata face parte de pe cel de-al 5-lea album al trupei: "Undersea", ce va fi lansat pe 24 iulie in America de Nord si pe 30 iulie in Europa. Falsetto-ul moale al vocalistului, sunetele de alama si otel si starea de a fi sub apa, toate se leagana pe un ritm de briza de ocean. Cuvintele rare sunt abia auzite iar acest cantec este promisiunea ca The Antlers pot fi captivanti si demonstrativi atat la un nivel pur sonic cat si la un nivel liric.

 

  Purity Ring - Fineshrine

 Purity Ring este o trupa canadiana de indie electronic, infiintata in Montreal in 2010. Trupa este formata din doi membri: Megan James (voce) si Corin Roddick (instrumentale). In timpul show-urilor live, Roddick foloseste un instrument personalizat construit in forma de copac pentru a controla atat sunetul live cat si anumite efecte de lumina. In plus, in timpul aparitiilor live, cei doi poarta haine cusute de James. Pe 3 aprilie 2012, trupa a anuntat ca a semnat un contract cu Last Gang Records, Canada. In aceeasi luna trupa a anuntat ca albumul lor de debut, "Shrines", va fi lansat pe 24 iulie 2012. Primul single s-a numit "Obedear" iar pe 20 iunie au lansat un alt single intitulat "Fineshrine". Pe un ritm sughitat, cu o grija viscerala, James ne detalieaza situatia in care obiectul afectiunii sale ajunge literalmente sub pielea ei, frecandu-se de coaste si plamani, pentru a "face un altar bun" in interiorul corpului sau. Ideea de altar in sine tinde sa faca referire la relatiile de intensitate deiferita, ceva deprimant intr-un context romantic. "Fineshrine" evoca puternic aceste sentimente, devenind cel mai bun track al trupei de pana acum.
 

  Cat Power - Ruin

 Charlyn Marie Marshall cunoscuta si sub numele Chan Marshall sau Cat Power este o actrita americana, cantautoare si ocazional model. Cu o cariera de peste 20 de ani, ea a lansat opt albume de studio, un album live si doua EP-uri. Noul album, "Sun", va fi lansat in USA pe 4 septembrie anul acesta. Single-ul care promoveaza albumul, "Ruin", poate fi downloadat pe gratis din magazinul online al casei de discuri Matador Records, iar melodia care deschide albumul: "Cherokee" a fost difuzata in cadul emisiunii NPR's All Songs Considered pe 26 iunie. Gazda emisiunii, Bob Boilen, a descris albumul astfel: "merge intr-o noua, alta directie; mult mai multa energie, mult mai multe sunete electronice, tobe si sintetizatoare. Este foarte indraznet."



  Rudi Zygadlo - Melpomene

 Rudi Zygadlo este un muzician ca nimeni altul, ducand fundamentele dubstepului intr-o directie care este pe cat de neasteptata, pe atat de unica. El a creat un amalgam de versuri de cantece pop puse pe dubstep, refacute cu influente atat de vaste, pornind de la Frank Zappa, muzica clasica din Europa de Est si pana la indie-ul american contemporan. El descrie muzica sa ca fiind esentiala ca o fuziune, o forma de muzica pe care a avut-o in cap si care a adus laolalta influentele sale intr-un nou format. Cu "Melpomene", producatorul britanic se pune pe un plan filosofic similar cu al compozitorilor Julia Holter sau Halo Laurel, fuzionand arheologia si tehnologia pentru a face o muzica care poate fi atat de bogata pentru o distrugere teoretica cat si pentru o ascultare placuta. Structura piesei este aproape modulara si exista o placuta disonanta cognitiva intre gemetele pamantesti ale unui acordeon si ale pianului limpotriva sunetelor ciupite si decalate ale unei armonii.

 

 Published here.

Keep an "I" ON pt. 4or



 Caldura mare, mon cher ! Si am iesit cu totii pe asfaltul fierbinte, avizi dupa cultura si mestesuguri...sau inghetata si bere! Suntem atat de diferiti si alergam dezorientati intr-o mare de informatii si tentatii. Nu stii cine e Kurt Cobain? Nici Norah Jones? Hmmm...sa dam un refresh si sa stabilim un "common ground".

  Norah Jones - Happy Pills

Si incep cu Norah, care a lansat pe 1 mai cel de-al 5lea album de studio : "...Little Broken Hearts" , "cea mai dramatica si plina de satisfactii abatere din cariera sa"( American Songwriter ), debutand pe un onorabil loc 2 in Billboard 200. La noi nu s-a mai auzit Norah de la "Come away with me". Sa mai amintesc cele 9 Grammy-uri cu care a fost distinsa pana acum sau cele peste 40 de milioane de discuri vandute? Hmmm...

 


Amy Macdonald - Slow It Down

 In 2007 murmuram "This is the life" si o descopeream pe scotianca Amy. 5 ani mai tarziu ea isi lanseaza cel de-al 3-lea album intitulat "Life in a beautiful light" de pe care este extras ca lead single melodia "Slow it down". Aceasta a debutat pe locul 45 in The Official UK Singles saptamana trecuta.

 

  Knife Party - Bonfire

 Sarim de la fete cuminti cu voci calde la sunete stridente si doi australieni efervescenti. Au debutat in Space, Ibiza, vara trecuta si au colaborat cu Sweedish House Mafia pentru single-ul "Antidote". Cel de-al 2-lea EP lansat pe 3 iunie anul acesta poate fi cumparat de pe Beatport si iTunes. Trezirea,vecinilor!

 

  Poolside - Slow down

 Poolside este un duo din Los Angeles, al carui sound a fost caracterizat ca fiind un "Day Disco". Single-ul de debut, "Do You Believe", a fost primit pozitiv de catre colegii de breasla: Todd Terje, Dimitri From Paris, si The Magician si descris ca un "disco cu nuante pop, plin cu voci optimiste si acid retro synth-uri ", in timp ce NME il lauda ca o "decadenta extrem de lejera". "Take me home", al doilea single, a fost lansat in noiembrie 2011 si a fost folosit ca prima melodie pe compilatia "In Flight Entertainment", semnata Aeroplane. Poolside lucreaza in prezent la albumul lor de debut de pe care va face parte si "Slow down", o piesa buna de ascultat cand caldura e atat de mare incat nu ai alta optiune decat sa atarni lenes pe sezlong.

 

  Recloose feat. B. Slade - Feels Like Magic

  "Magic" este ultimul single al producatorului neo-zeelandez, stabilit in Detroit, ce a fost lansat de curand prin intermediul casei de discuri Rush Hour din Amsterdam. As putea spune ca vorbim despre un indie-house cu sunete de chitara ce se impletesc in structura curbata de clopotel ,iar B. Slade (cunoscut anterior ca Tonex, cantaret de gospel) da melodiei acel finisaj sticlos in timp ce vocea lui urca si coboara ca si cum s-ar afla intr-o continua stare de extaz.
 

 Published here.

Keep an "I" ON pt. 3hree



 Salutare! Dupa un weekend in care manierele si-au luat vacanta iar ochii mei s-au desfatat cu "domnisoare elegante" in decapotabile cantand "Meneaito!!" si salutand precum Regina Marii Britanii, zic sa dam drumul la a.c. si sa lasam suntele sa ne hraneasca!! @##$% Inghitim in sec dupa RMA si ne punem servetul la gat pentru o portie de muzica buna.

  Plan B - iLL Maners

 Aminteam de maniere, la mare cautare zilele astea, va propun un set ghimpos: maniere bolnave ca aperitiv. Plan B sau Ben Drew e un rapper londonez, cantautor, actor si director de film, ajuns la cel de-al 3-lea album de studio. De pe coloana filmului cu acelasi nume, realizat de el insusi, va prezint un single protest, scris ca reactie la revoltele din august 2011 din Anglia. Acesta reflecta perceptia artistului asupra "esecului societatii de a-si hrani tineretul defavorizat".

 

  Of Monsters and Men - Little Talks

 Daca aperitivul ne-a starnit pofta de mancare, "-et voilà, le premier plat". Vin din friguroasa Islanda, sunt o trupa indie-folk si datorita succesului acestui single au semnat cu Universal Group. Astfel USA s-a bucurat de o lansare de album apetisanta pe 3 aprilie, anul acesta. N-o sa-i auzim prea curand la radiourile noastre, insa e bine de stiut ca mai exista si oameni care apreciaza muzica buna ...acolo ...undeva ...in lumea asta mare.

 

  Shinedown - Unity

 Shinedown este o trupa de rock americana cu peste 10 milioane de albume vandute si 14 single-uri lansate. Ultimul este servit cu busuioc si sparanghel muzical ca fel principal astazi. Lansata pe 15 mai, piesa reprezinta "un mesaj de responsabilizare, perseverenta si inspiratia care cred ca vorbeste fanilor care au fost cu noi de la inceput, precum si celor care abia invata cine suntem".



  KidsOf88 - Tucan feat. Alisa Xayalith

 Pe baietii astia ii stiam electro new wave, petrecareti si nebuni pe ritmurile pieselor "My House" sau "Just a Little Bit", doar ca sa-i regasesc contemplativi si experimentali pe "Tucan". Piesa este primul single de pe al 2-lea album al trupei de neo zeelandezi si se afla pe locul 12 in NZ Singles Chart.

 

  Kat Graham - Put Your Graffiti on me

 Watch your neck cause it's about to be taged! Vrajitoare in "The Vampire Diaries", fata de coperta in reclame pentru Barbie, K-Mart si Fanta, dansatoare pentru Missy Elliott, Pharrell si Jamie Foxx, elvetianca de felul ei si pe deasupra cantareata, mmm desertul asta e bun-bun-yummy-yey!! Kat Graham debuteaza pe locul 4 in Heatseekers Albums Billboard. M-a amuzat urmatorul comentariu pe youtube: "This is Willow Smith in 10 years LOL".

 

 Published here.

Keep an "I" ON pt. 2wo



Soare,iarba verde,baloane de sapun si sunete bune in ureche...w-endul asta am avut parte de un summer preview pe cinste! Mai noi, mai foarte noi si mai neauzite sau aparute cu ceva timp in urma dar nepromovate, cantecele cu care va propun sa va desfatati timpanele astazi s-au insirat la parada. Salve, sunt Andrei si aceasta este a 2-a editie a rubricii: "Keep an "I" ON".

  The K.D.M.S.(Kinky Dramas and Magic Stories)

 Sunt un grup international alcatuit dintr-un "electronic wunderkind" producator polonez(Max Skiba) si cantareata engleza Kathy Diamond. Numiti "The ’Indie disco answer to Adele" si "The key band of the New Disco scene” The KDMS combina in melodiile lor sound-ul muzicii electro-disco cu versuri istete si vocea soul a lui Kathy, oferind spre ascultare un dirty funk. Au concertat in Romania pe 12 mai intr-unul din cluburile bucurestene si sunt promovati in Europa de casa de discuri Gomma din Germania. Mai jos puteti asculta un preview al albumului lor de debut care suna absolut fabulos:
 


Delilah - Breathe

 La doar 22 de ani, Paloma Stoecker aka Delilah a fost comparata cu Alanis Morissette si il insoteste pe Prince in turneul sau australian. Albumul de debut "From the Roots up" va fi lansat pe 30 iulie 2012. Cantautoarea il descrie ca fiind influentat de muzica contemporana, cu genuri care oscileaza de la dub, dubstep, acoustic pana la drum & bass. Despre stilul muzical abordat spune ca este un pop melodic, intunecat si plin de suflet. "Go", "Love you so" si "Breathe" sunt single-urile promovate pana acum. Vocea atat de emotionala mi-a ridicat parul pe maini de indata ce am auzit primele note ale melodie:

 


Lupe Fiasco - Around my way(Freeom ain't free)

"Saracia e ca ciocolata si vanilia e privilegiul." "America - a bunch of nonsenses." Rapper, producator si entrepreneur, Lupe revine cu primul single de pe cel de-al 4-lea album, "Food & Liquor II: The Great American Rap Album", ce va fi lansat mai tarziu anul acesta. Melodia are la baza un sample din "They Reminisce Over You (T.R.O.Y.)" a celor de la Pete Rock & CL Smooth(1992) si a debutat saptamana trecuta pe locul 76 in Billboard Hot 100.

 

  fun. - Some nights 

Baietii de la "fun." lanseaza azi cel de-al 2-lea single ce poarta si numele celui de-al 2-lea album din cariera lor. Suna indie-pop si teatral Queen-ish rock precum tot albumul. Dupa succesul international atins cu "We are young" sunt curios sa vad in ce directe va merge acest cantec. Deocamdata se afla pe locul 11 in Noua Zeelanda si pe 17 in US Alternative Songs. Mai jos gasiti videoclipul pentru varianta intro a cantecului.

 

  Jessie Ware - 100%

 Ultima propunere de astazi vine din UK. Numele ei este Jessie Ware. Combinatia de imagine retro si spiritul muzical al lui Elizabeth Fraser aplicat pe beat-uri de pop si sophisti-pop pana la quiet storm (dang! nu stiam ca si furtuna linistita este un gen de muzica - semn de imbatranire) m-au facut sa ma indragostesc de ea de la prima ascultare. Ultimul single lansat, 100%, urca 52 de pozitii in UK Official Singles Chart, oprindu-se pe 61. Suna bine-bine si single-ul precedent "Running".

 

 Published here.

Keep an "I" ON pt. 1ne



Lumea e in continuare miscare si trend-urile se schimba cu viteza luminii. Salut, sunt Andrei si de azi mi-am propus sa va aduc bucati saptamanale de cantece fresh, potentiale hituri. Fie ele electro, RnB, pop sau indie, sunt nou noute in topurile internationale si daca la noi la tv n'or sa apara prea curand, macar online sa faca valva! :)

  Martin Solveig - The Night Out

Prima oprire o facem in UK Charts, unde pe locul 36 debuteaza simpaticul Martin Solveig cu noul single "The night out". Dj-ul francez ne-a obisnuit in ultimii ani cu melodii electro-corky precum: "C'est la vie", "Hello" si "Big in Japan". Deja aflata pe locul 5 in UK Dance Chart, piesa de fata e un potential hit de pus la crapatul zorilor pe plaja cand se infiripa idile de vara.

 

  Karmin - Brokenhearted

 Sarim peste Atlantic pentru a sarbatori prima saptamana de number one in Billboard Dance Club/Play a duo-ului Karmin. Piesa "Brokenhearted" o detroneaza pe J.lo si al ei "Dance again". Karmin este format din Amy si Nick care si-au castigat popularitatea pe Youtube dupa ce au postat cover-ul piesei "Look at me now"(Chris Brown) care ulterior a aparut pe blogul lui Ryan Seacrest. Single-ul de debut e un pop-dance a la Katy Perry despre o fata care ...of...off...nu vrea sa aiba inima ranita (in noaptea asta).

 

  Azealia Banks - 212

 Astazi se lanseaza in US albumul de debut semnat Azealia Banks. Rapperita in varsta de 20 de ani s-a facut remarcata dupa ce a condus "Cool List" a anului 2011 din revista "The New Musical Express" din UK. Single-ul "212" (codul postal al zonei din Harlem unde a crescut cantareata) a ajuns pe locul 3 in topurile UK Indie si UK RnB. Michael Cragg de la "The Guardian" a laudat cantecul: "incredibil...uimitoare 3 minute jumatate de atitudine". Put 'ur guns up!

 

  Alex Clare - Too Close

 Nu stiam despre Alex Clare ca a fost pentru un an de zile iubitul lui Amy Winehouse , timp in care ea frecventa "The Hawley Arms", bar in care el canta si lucra. In 2011, albumul sau de debut nu a avut succesul scontat si Alex a fost abandonat de casa de discuri "Universal Island"(UK). Anul acesta faptul ca single-ul "Too Close" a aparut in reclama pentru Internet Explorer 9, a insemnat o renastere pentru cantautor. A ajuns pe prima pozitie in topul oficial din Germania, locul 4 in Uk Charts si deocamdata pe 48 in Billboard Hot 100.

 

  Grouplove - Tongue Tied

 Ultima propunere de astazi este formatia rock Grouplove din USA, formata in 2010. Single-ul "Tongue tied" se afla saptamana asta pe locul 5 in Billboard Heetseekers si pe locul 3 in Alternative Songs. Cantecul apare intr-o reclama Apple IPod Touch din 2011. Zic sa tinem un ochi si pe ei.

 

 Published here.

03.07.2012

Poate asculti si tu: Selah Sue

Am descoperit-o la fel cum a facut si majoritatea, cautand melodia din reclama pentru Kinder Bueno. Zic majoritatea si ma refer la cei care vor sa cunoasca cine, ce, cum si unde, caci altfel sunt multi pentru care Selah Sue nu inseamna nimic. Ca de exemplu azi, in lift, la munca, am amintit de ea si cum ca este unul dintre artistii care vor canta la Bestfest iar colega mea a facut ochii mari intreband "-Cine-i aia?".

O necunoscuta cu nume ciudat, o tipa de la care parca am auzit o melodie, ceva cu "na na na world", o belgianca de 23 de ani, absolventa de psihologie, care a vandut peste 400.000 de copii ale primului sau album, ea e Selah Sue.

Si ascultandu-i si reascultandu-i albumul am avut din nou sentimentul acela ca rezonez cu niste melodii, niste versuri, o persoana despre care citesc...mai bine decat rezonez cu oamenii in carne si oase. Imi trezeste amintiri, imi provoaca trairi, ma face sa-mi inchid ochii si sa zambesc naiv in timp ce gandurile imi zboara alene catre taramuri de vis, imi da suflet.

Mai infulec putin din pastele facute la 3 dimineata cu ce am mai gasit prin frigiderul care a luat-o sigur inspre directia gol-porno si imi amintesc ca am intalnit o tipa din Belgia vara trecuta, in hotelul in care lucram, care mi-a spus ca o cunoaste pe Selah si o apreciaza foarte mult. Evident in primul moment mi s-a parut wow, doar ca in imediata clipa sa ma gandesc "daaaa,siigur!". Tipa era Miss Exclusive Belgia 2011 poate chiar a cunoscut-o personal, insa.....

Imi plac "This World", "Peace of Mind", "Please" si "Summertime". De la o stare de suspans sustinut de notele repetitive de pian, introspectie si hipnoza indusa de sunetele slabe ale trompetei la o stare de "as vrea sa ma ridic ,sa alerg in multime si sa ii scutur de umeri pe toti ca sa-i trezesc la realitate", asa trece "This World" prin porii simtirii mele. In aceeasi maniera se prelinge "Peace of mind" din difuzoare inspre urechi, facandu-mi timpanele sa vibreze. Zi de zi ne impiedicam singuri, dam cu stangu'n dreptul. Ne facem prea multe griji. Ne automutilam libertatea gandindu-ne la ce ar spune "lumea". Suntem niste criminali. Ne omoram sperantele inca din fasa.

 

"Raggamuffin" imi lasa impresia ca e un cantec de la Selah, cantareata din prezent, catre Selah cea de dinainte sa ajunga ceea ce e acum, o luptatoare intr-o lume plina de imagini inselatoare.

 

 In acelasi mood nostalgic presarat cu putina trufie, curge "Crazy Vibes". Canta despre cum a descoperit muzica, magia ei a cuprins-o si ii umple existenta, iar acum a sosit timpul sa arate lumii talentul ei. "I was never really into music, ‘til I was about nine years old / Now I can’t control myself from groovin’ / It is time for me to show / ’Cause today oh, / I'll show ya / I'll blow ya mind".

 

Despre mastile pe care le purtam in dragoste, partile mai putin bune si iubirea de sine ne incanta printre sunete elctronice si trompete Selah in "Black Part Love". In semn de multumire pentru cea care a ajutat-o in momentele cele mai grele si care i-a dat puterea sa reuseasca sa se ridice de fiecare data cand a fost pusa la pamant, "Mommy" a fost scrisa. "Explanations" e un firav semn de exclamare si o pereche de ochi care cer explicatii si solutii, strecurandu-se intre cantecele puternice emotional de pe album.

Astfel ajungem la "Please", o piesa care ma gaseste cu fruntea usor incruntata, ochii intre deschisi si dand usor, aprobator si cu regret din cap. "I’m wasting my time, my mind, my energy...but I can’t seem to win for losing, ‘cause don’t nobody love me yet.", colaborarea cu Cee Lo Green imi induce un sentiment de nostalgie profunda, de rusine cu trecutul, de amorteala a sufletului in cautarea iubirii ce intarzie sa apara. Dupa atat rau cat am provocat, cum sa indraznesc sa mai sper sa gasesc pe cineva care sa fie al meu??

 

"Summertime" are o atingere calda si totusi nesigura de Norah Jones, invocand nostalgia dupa bucuria pierduta. In arsita verii vreau sa fiu intr-o masina veche si decapotabila mergand cu 10km pe ora, la apus, printre campuri de rapita ascultand melodia asta si "Come away with me".

"Crazy suffering style" si "Fyah fyah" combina un pic de urban beats, jazz, soul si raggae cu o voce mai agresiva si ragusita a lui Selah si ne aduc in fata ultimei piese de pe albumul oficial. "Just because i do" vorbeste despre mandrie, despre dorinte neimplinite, dragoste si furie.

"It's coming back again"...ultimul vers rezoneaza perfect cu dorinta mea de a asculta albumul din nou si din nou. W-endul acesta ne putem desfata urechile cu ritmuri trufase de ragga soul jazz Selah, live in cadrul festivalului B'estfest, sambata, 7 iulie, de la orele 22:00. It's gonna be "a wicked snap ur fingers mood".