08.10.2012

Ruine: Palatul Micul Trianon

Am citit cateva articole despre Palatul Cantacuzino sau "Micul Trianon" si toate expuneau aceeasi idee principala: este un monument istoric si arhitectural care ar merita restaurat dar niciodata nu se gasesc fonduri. Lasand la o parte latura social-culturala, pentru mine Micul Trianon este o destinatie foarte buna in cazul in care vreau sa-mi petrec o dupa amiaza insorita in mijlocul naturii, intr-un cadru cu iz de poveste.


Pana nu demult accesibile tuturor, ruinele au fost inconjurate de un gard inalt de mai mult de doi metri. Nu se stie motivul pentru care a fost ridicat acest gard, insa sper ca in sfarsit se vor face niste reabilitari . De-a lungul timpului am fost de cateva ori la Trianon iar locul este deosebit fie ca se topeste in caldura verii, fie ca pare o pictura vie in paleta de culori tomnatice.


E aproape inspaimantator iarna cand crengile lungi ale copacilor parca se apleaca sa te cuprinda, iar primavara se transforma intr-un paradis campenesc ce te invita la picnic si echitatie.


La sfarsitul zilei ne putem enerva gandindu-ne ca in alte tari doua pietre si trei spoturi luminoase aduc bani buni in turism pe cand la noi un palat este in ruina de-atatia ani sau putem privi partea plina a paharului , urcandu-ne in masina sau tren si petrecand o zi frumoasa admirand  ruinele "Micului Trianon" de la Floresti Prahova.


Mai multe detalii despre istoria palatului si starea lui curenta gasiti aici.


Cateva fotografii ale Castelului Cantacuzino din Busteni v-am oferit luna trecuta.



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu