29.09.2012

Poate asculti si tu: Pink - The Truth About Love

Pink este o cantareata cu picioarele pe pamant. In ultimii ani ne-a livrat adevarate imnuri de petrecere si cantece care par pline de bucurie dar de cele mai multe ori vin infasurate intr-un intuneric de care nici macar auto-proclamata “misfit” a muzicii pop-rock nu poate scapa.


Pe "The Truth About Love" , primul ei album din ultimii patru ani si primul de cand a devenit mama, efortul pe care Pink il depune pentru a demonstra ca inca are acel ceva special al ei pe care maternitatea nu i l-a dizolvat, este palpabil si sonor. Maternitatea a adaugat in mod clar o dimensiune noua si importanta vietii lui Pink, dar in multe feluri, ea inca e acea "hot mess" cu care ne-am obisnuit.

O mare parte din noul album se concentreaza in jurul subiectului sugerat de titlu - dragoste, relatii si cat de greu este sa faci ca sentimentele sa dureze. Uneori Pink este amuzanta si ironica iar alteori devine de-a dreptul nostalgica si sfasietoare, dar mereu sincera.


Pe primul extras ca single , sfidatorul si provocatorul "Blow Me (One Last Kiss)" , un fel de "So What" , Pink imbina versurile in care se confeseaza - despre un fost iubit si stupiditatea lui - cu refrenul la limita blasfemiei si ritmul dansabil.



Suna bine melodia care deschide albumul "Are We All We Are" dar si cel de-al 2-lea single promovat, "Try" , balada arzatoare care vorbeste despre diferitele situatii dificile prin care trece o relatie.
 

“I’ll wait right here until you get bored or she gets carded for beer”, canta dispretuitor in acelasi timp in care se plange de lipsa iubitului care a inselat-o pe “How Come You’re Not Here”. “You’re an asshole, but I love you” ii canta "singurei iubiri pe care a cunoscut-o vreodata" in "True Love" , dar stim cu totii adevarul: sub aceasta masca de femeie dura se ascunde o fata firava care nu este departe de a izbucni in lacrimi in prima clipa in care ramane singura.

Unul dintre cantecele care ies in evidenta este duetul cu solistul trupei fun. , Nate Ruess , alaturi de care a scris “Just Give Me A Reason". Cei doi joaca un cuplu care este in cautarea unui semn sa ramana impreuna , in ciuda faptului ca relatia lor nu mai merge.
 

"Here Comes the Weekend" este una dintre piesele mai slabe de pe album. Cu un ritm repetitiv este un cantec plat pana cand Eminem intervine parca de nicaieri cu partea lui de rap. Este o prezenta bine venita dar suna de parca ar face parte din cu totul alt cantec. Versurile cantate cu vocea dulce a lui Lily Allen pe "True Love" se potrivesc mult mai bine.

Pink nu primeste destule aprecieri pentru felul ei de a aborda o balada, chiar daca a inregistrat unele dintre cele mai frumoase auzite in ultimii ani. Ea atinge o noua latura sensibila pe "Beam Me Up" , o poveste miscator de trista despre dorul de a fi cu cineva care a murit. Desi deloc sentimental, cantecul si modul in care este interpretat vor atinge pe oricine care “pick a star to watch it shine” astfel incercand sa simta o conexiune cu cei trecuti in nefiinta.
 

Desi Ke$ha a incercat sa-i fure titlul de regina a petrecerilor nebunesti, Pink nu pare sa vrea sa renunte usor la dreptul sau de a insulta, clatina si vomita in public, in ciuda oricarei asa zise noi maturitati gasite. Pe “Slut Like You" impumuta parti din delirul dat de piesa "Woo Hoo" a celor de la Blur. Mesajul poate fi pus sub semnul intrebarii , "i'm not a slut i just love love" , dar ritmul este fara indoiala usor de retinut si prinde foarte rapid.



Cu “The Truth About Love” Pink continua sa mearga pe drumul ei de superstar cu care ne-am dori cel mai mult sa apucam sa bem un pahar. In timp ce experientele de viata se diversifica iar fericirea ei creste, de asemenea si intrebarile si confuziile ei ating noi inaltimi.
 

20 de cantece pop-rock, dulce-amarui despre dragoste, despartiri, dor, urcusurile si coborasurile unei relatii, acesta este ultimul album semnat Pink ,  care este si primul disc al artistei ce debuteaza pe primul loc al celebrului Billboard Top 200.

Din partea mea primeste un apreciabil 8,5/10.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu