28.09.2012

Poate asculti si tu: No Doubt - Push and Shove

No Doubt nu sunt doar cu 11 ani mai in varsta decat erau atunci cand au lansat ultimul lor LP , "Rock Steady" , ci sunt si hotarati sa fie mai intelepti. "Push and Shove" se inclina spre balade cu aroma synthpop ce abordeaza teme mature: probleme in relatie, recompensele legaturilor pe termen lung in dragoste. Cantecele sunt usor de retinut, dar Gwen Stefani nu are vocea sau gravitatea pentru a le da aura grandioasa si a le transforma in melodii epice.


Imbinand toate influentele trupei, inclusiv pop, rock, ska, punk, reggae, dancehall si hip-hop, "Push and Shove" este plin de piese care nu pot avea potentialul succes de a sparge topurile de specialitate intr-o era in care cele mai frecvente hituri sunt asa numitele "club bangers" , dar care onorează istoria No Doubt si ar trebui sa multumeasca fanii vechi ai trupei.


Primul single extras , "Settle Down" , a fost o explozie revigoranta a acelei energii cu care No Doubt ne obisnuise insa vocea increzatoare a lui Gwen, beat-ul cu nuante reggae si vibe-urile pozitive nu au avut un impact suficient de puternic pentru a aprinde topurile. Un single de 6 minute ce beneficieaza de un preludiu cu aer imperial si un breakdown ce raceste instantaneu atmosfera creata de ritmul jovial al cantecului si-ti da impresia ca s-a terminat, acesta este "Settle Down".
 

Albumul continua cu doua cantece care impletesc sunetele chitarii cu cele ale sintetizatoarelor, influentele anilor '80 si ritmurile pop-dance. "Looking Hot" are un vibe dance puternic , pe cand "One More Summer" este cel mai pop cantec de pe album si ar putea fi extras ca al-3 lea single - pentru mine e echivalentul lui "Cool" al lui Gwen Stefani. - “One more summer / One more weekend / I’m your lover / You’re my weakness.”



"Push and Shove" iese clar in evidenta prin groove-ul rezultat in urma amestecului de stiluri muzicale abordate. Produs de Diplo , beneficieaza de un featuring cu artistul dancehall Busy Signal. Versurile sunt energice, amuzante si reprezinta exact ceea ce No Doubt sunt cu adevarat, un grup vesel si antrenant. Imi plac ritmul, dinamica si modul in care sunetele de trompeta se dezintegreaza inaintea primului refren.
 

"Easy" este o balada care nu duce nicaieri. "Gravity" spune povestea perseverentei de care Gwen si sotul ei au dat dovada atat in timpul urcusurilor cat si al coborasurilor pe care relatia lor le-a avut - “We’re so lucky we’re still holding on / Just like Venus in the morning sun / You and me got gravity.”. Iar in "Undercover" Gwen joaca rolul unui detectiv incercand sa afle ce secrete intunecate ascunde iubitul sau care este atat de perfect incat da impresia ca ceva trebuie sa fie gresit.

Ascultatorii vor avea o surpriza placuta cu balada, in mare parte acustica , "Undone" , ultimul cantec scris pentru album. Stefani canta despre o femeie care este o epava emotionala dupa ce si-a luat iubitul ca si cum i s-ar fi cuvenit iar el a rupt relatia.


Nu putem uita vremurile bune, chiar daca ele sunt de mult timp apuse. Despre asta canta No Doubt in "Sparkle" , un cantec distractiv cu influente reggae si un solo de trompeta. “I know it’s never gonna be the way it was” , canta Gwen , “How can it? Feelings change and people can get lost / But I still think of you so much / Do you remember how it was?”.

Ritmul prinde din nou avant prin aplauzele din "Heaven" , un cantec plin de viata cu un refren satisfacator. Mai multe influente ale anilor '80, sintetizatoare si un beat ce pulseaza fac ultimul cantec , "Dreaming the same Dream" , unul dintre cele mai puternice de pe album. “How many times can a promise be broken? / Who taught you how to love? / Are we on the same side? / We know how to play this game / You fall and then I catch you.” Cantecul asta singur justifica lunga asteptare a revenirii No Doubt.

Per total un album relaxat, fara prea multe melodii care sa iasa in evidenta insa care imbina frumos elemente de ska , rock si raggae la care vocea lui Gwen merge ca unsa. Primeste un 7/10.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu