06.08.2012

Poate asculti si tu: Patrick Wolf


Patrick Wolf va canta la Summer Well pe 12 august 2012. Pentru cei care nu il stiu facem o scurta incursiune in cariera colorata a acestuia.


Patrick Wolf este un cantautor englez din sudul Londrei. El foloseste o paleta extinsa de instrumente pentru a-si crea melodiile, predominante fiind pianul, viola si ukulele (o chitara cu 4 corzi de nailon). Este cunoscut pentru stilul sau muzical ce combina sunete electro si instrumente clasice, astfel oferind publicului piese care apartin stilului folk-romantic si tehno-pop. A lansat 5 albume coceptuale: Lycanthropy (2003), Wind in the Wires (2005), The Magic Position (2007), The Bachelor (2009) si Lupercalia (2011).

Productiile lui Patrick au fost luate in vizorul casei de productii Fat Cat Records, care i-a oferit un computer Atari si o consola pentru mixuri. In timpul inregistrarii albumului "Lycanthropy", Wolf a studiat compozitia la "Trinity College of Music" timp de un an. "Lycanthropy" a fost lansat în vara anului 2003. El a avut unele aparitii cantand la viola cu formatiile Chicks on Speed, Arcade Fire, Owen Pallett, CocoRosie si The Hidden Cameras.

Cel de-al 2-lea album, "Wind in the Wires", a fost lansat in Europa si America prin intermediul Tomlab Germania, a fost inspirat de originile irlandeze ale lui Patrick si a cunoscut succesul criticilor. Single-ul "Tristan", bazat pe legenda "Tristram of Lyonesse", a primit atentie sporita din partea criticilor de specialitate si ramane pana astazi una dintre favoritele fanilor.


In urma succesului obtinut cu cel de-al 2-lea album, Wolf a inceput inregistrarea celui de-al 3-lea , "The Magic Position", pe care se gasesc colaborari cu Marianne Faithfull si Edward Larrikin. Lansarea albumului a fost intampinata din nou de reactii pozitive din partea criticilor de muzica si a atins un grad sporit de succes comercial datorita accesibilitatii muzicii in comparatie cu albumele precedente. "The Magic Position" este un album construit pe tema iubirii si scris dupa sfarsitul unei relatii de lunga durata.


 Urmatorul album s-a numit initial "Battle" si a fost conceput ca un album politic. Focusul s-a mutat catre depresia prin care Patrick a trecut pe parcursul ultimului turneu doar ca apoi sa fie schimbat catre iubire, artistul indragostindu-se si astfel la sfarsitul sesiunilor de inregistrari exista material de ajuns pentru doua albume. Primul dintre ele a fost numit "The bachelor", de pe care au fost extrase single-urile "Vulture", "Hard Times" si "Damaris".


Pe 4 noiembrie 2010, Wolf a anuntat ca primul single de pe "Lupercalia" va fi "Time of My Life". Despre acesta, artistul spunea:
"'Time of My Life' is a song that I began writing at the end of a relationship in 2006 and then finished three years later during a temporary break-up in my current relationship. The new album has a direct narrative about love and optimism surviving through adversity and recession. I wanted to celebrate the love and hope I have found in the last few years."
"Time of My Life" este o melodie pe care am început să o scriu la sfârşitul unei relaţii, în 2006 şi am terminat-o trei ani mai târziu, în timpul unei pauze luate în relaţia mea actuală. Noul album are o naraţiune directă despre dragoste şi optimism ce supravietuiesc prin adversitate şi recesiune. Am vrut să sărbătoresc dragostea şi speranta gasite în ultimii ani.

 Pe 18 mai, anul acesta, Wolf a anuntat ca lucreaza la urmatorul album despre care spunea ca va fi "totally, totally, totally stripped down." si ca e timpul pentru o retrospectiva a ultimilor 10 ani inainte de a merge inainte spre urmatorii 10.
Pe Patrick Wolf il puteti asculta live la Summer Well 2012 pe domeniul Stirbey de la Buftea pe 11 august alaturi de Hurts, The Asteroids Galaxy Tour, Wolf Gang si Citizens.

Tot in cadrul Summer Well 2012 ii puteti auzi si pe cei de la The Vaccines, despre care v-am vorbit intr-un articol precedent.

Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu